1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal zindanlarında işkence gören Filistinli esir hafıza kaybı yaşıyor
İşgal zindanlarında işkence gören Filistinli esir hafıza kaybı yaşıyor

İşgal zindanlarında işkence gören Filistinli esir hafıza kaybı yaşıyor

Enes Meşal (37) isimli bir Filistinli esirin, işgal zindanlarında gördüğü ağır işkenceler sonucu bir haftadan fazladır hafıza kaybı yaşadığı bildirildi.

27 Mart 2024 Çarşamba 12:06A+A-

Esirler ve Eski Esirler İşleri Kurumu, Ramallah yakınlarındaki Kubar köyünden Enes Meşal'in (37) tutuklandığı andan Ofer gözaltı merkezine gelişine kadar ağır dayaklara maruz kaldığını, cezaevindeyken de işkence serisinin devam ettiğini açıkladı.

Açıklamada, işgalcilerin geçtiğimiz 8 Kasım'da hapishanede Meşal'in kaldığı bölüme baskın yaptığı, bölümdeki 32 esirin de darp edilerek plastik mermiyle müdahale edildiği kaydedildi. Açıklamada, aralarında Meşal'in de bulunduğu bazı esirlerin yaralandığı belirtildi.

Meşal'in son olarak elleri arkadan bağlı bir şekilde şiddetli bir şekilde dövüldüğü ifade edilen açıklamada, kafasına ağır bir darbe aldığı, gardiyanların ayakkabılarıyla kafasına bastığı, bunun sonucunda yarım saatten fazla bir süre bilincini kaybettiğini, ardından bir haftadan fazla bir süre boyunca hafızasını tamamen kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, Meşal'in saldırıdan bir hafta sonra hafızasının geri gelmeye başladığı, ancak bunun yavaş yavaş gerçekleştiği, anne-babası, karısı ve çocukları gibi yalnızca az sayıda insanı hatırladığı, olayları hatırlamadığı ifade edildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Meşal, 26 Ekim'de esir alınarak 6 ay idari hapis cezasına çarptırıldı ve cezası 24 Nisan'da sona erecek. Eski bir esir olan Meşal, 12,5 yılını işgal zindanlarında geçirdi.
 

HABERE YORUM KAT