1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Yönetimi Kudüs'te Bir Derneğin Başkanını ve Bir Başka Genci Tutukladı
İşgal Yönetimi Kudüs'te Bir Derneğin Başkanını ve Bir Başka Genci Tutukladı

İşgal Yönetimi Kudüs'te Bir Derneğin Başkanını ve Bir Başka Genci Tutukladı

İsrail işgal güçleri bugün (31 Ağustos Cumartesi) Kudüs'teki Burcu'l-Laklak Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanını ve beraberinde bir başka genci derneğin Eski Kudüs'te bulunan merkezine baskın düzenleyerek tutukladılar.

31 Ağustos 2019 Cumartesi 20:23A+A-

Kudüs'teki Burcu'l-Laklak Derneği'nin Müdürü Muntasır Adkidek Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada işgal yönetimi polislerinden bazı kişilerin bugün öğle saatlerinde derneğe baskın düzenlediklerini ve derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Nasır Gays ile geçtiğimiz hafta işgal güçlerinin darp etmeleri sonucu yaralanmış olan Ala Cumcum isimli genci tutukladıklarını ifade etti.

Adkidek, Gays ile Cumcum'un bir polis merkezinde sorgulanmak üzere götürüldüklerini ve tutuklamanın Kudüslü ailelerin bugünlerdeki bir kamp faaliyetiyle alakalı olduğunu belirtti.

Kâr amacı gütmeyen Burcu'l-Laklak Derneği, yaptıkları kamp faaliyetleriyle çocuklara, gençlere ve kadınlara psikolojik, fikri ve toplumsal kazanımlar sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Dernek geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamasında "Biz Toprağın Sahipleriyiz" ismiyle düzenlenecek eğitim kampının 158 ailenin katılımıyla 31 Ağustos Cumartesi günü başlayacağını duyurmuştu.

FİEM

HABERE YORUM KAT