1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Yönetimi Esir Ailelerinin Bayram Ziyaretlerini İptal Etti
İşgal Yönetimi Esir Ailelerinin Bayram Ziyaretlerini İptal Etti

İşgal Yönetimi Esir Ailelerinin Bayram Ziyaretlerini İptal Etti

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Cenin kentinde ve birçok beldede bugün (6 Haziran Perşembe) işgal yönetiminin Filistinli esir ailelerinin bayram ziyaretlerini iptal ettiği cami hoparlörlerinden anons edilerek duyuruldu.

06 Haziran 2019 Perşembe 22:08A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, duyuru esir ailelerinin cezaevi ziyaretlerini organize eden Kızılhaç’tan gelen bilgi üzerine yapıldı.

İşgal yönetiminin 1948’de işgal edilen arazilere giden yollarda yoğunluk olduğunu öne sürerek ziyaretleri iptal ettiği bildirildi.

Kaynaklar, işgal yönetiminin ileri sürdüğü bahanenin ciddi olmadığını, bayramın ikinci günü normalde 1948’de işgal edilen arazilere binlerce Filistinlinin girdiğini, ziyaretlerin önceden planlandığını ve işgal yönetiminin istediği takdirde esir ailelerini taşıyan otobüsleri sorunsuz bir şekilde cezaevlerine ulaştırabileceğini söyledi.

Aileleriyle bayramda yaptıkları görüşmelerde aile fertleriyle bir araya gelme gibi kolaylıklar sağlandığı için esirlerin bayramlardaki ziyaretleri özlemle bekledikleri kaydedildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT