1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İşgal rejimini Adalet Divanı'nda pedofili şebekesinin avukatı savunacak
İşgal rejimini Adalet Divanı'nda pedofili şebekesinin avukatı savunacak

İşgal rejimini Adalet Divanı'nda pedofili şebekesinin avukatı savunacak

Netanyahu'nun, Gazze'ye karşı yürüttüğü savaş sırasında soykırım yapmakla suçlanan ülkesini Lahey'de yapılacak duruşmada avukat Alan Dershowitz'in temsil etmesini istediği bildirildi.

05 Ocak 2024 Cuma 09:46A+A-

Güney Afrika kısa bir süre önce İsrail'in Gazze'deki saldırılarını Uluslararası Adalet Divanı'na taşımıştı.

İsrail, Güney Afrika'nın UAD'deki davasını "temelsiz" olarak nitelendirerek reddetti ve ardından Gazze'deki Filistin halkının çektiği acılar ve ölümlerden Hamas'ı sorumlu tuttu.

Ancak işgal rejiminin davayı ciddiye aldığına dair işaretler var. Özellikle de İsrail'in aleyhine verilecek bir kararın, devlete yönelik olumsuz algılarla mücadele etmeye çalıştığı bu dönemde, uluslararası arenada ve halk arasında damgalanması anlamına geliyor.

Axios muhabiri Barak Ravid'in Salı günü bildirdiğine göre, İsrail davalı olarak 15 üyeli mahkeme için bir avukat seçme hakkına sahip ve Netanyahu bu kişinin Dershowitz olmasını istiyor.

Ravid teyit için Dershowitz ile temasa geçti, ancak avukat "şu anda bu konuda yorum yapamayacağını" söyledi.

Oldukça tartışmalı bir isim olan Dershowitz cezaevinde ölen finansçı ve pedofili şebekesinin lideri Jeffrey Epstein'ın da avukatı olarak biliniyor. Epstein'ın tutulduğu hücrede intihar ettiği açıklanmış ancak bunun bir intihar değil cinayet olduğu iddia edilmişti.

Dershowitz'in ismi ayrıca yeni yayınlanan pedofili skandali belgelerinde de yer alıyor. Belgelerde Dershowitz'in Epstein'ın şebekesi aracılığıyla bir çocukla uygunsuz münasebeti de yer alıyor.

Dershowitz aynı zamanda kötü şöhretli Hollywood yöneticisi ve tecavüz suçlusu Harvey Weinstein ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın da savunmalarında yer almıştı.

İsrail gazetesi Haaretz, Dershowitz'i Netanyahu'nun uluslararası arenadaki "saldırı köpeği" olarak nitelendirdi. 

Haaretz, "İsrail'in Gazze'deki eylemlerinin soykırım teşkil ettiği kabul edilse de edilmese de, Dershowitz'in İsrail'in tarafını açıklayacak ses olması, İsrail'in davasını başarıyla açıklayacağını ümit edenler için ciddi bir alarma yol açacaktır" dedi. 

Netanyahu'nun uzun süredir dostu ve danışmanı olan Dershowitz, on yıllardır İsrail yerleşimlerini savunuyor ve İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirdiği ihlalleri savunuyor.

HABERE YORUM KAT