1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Rejimi, Filistin Yönetimiyle Tüm İlişkilerini Kesecek
İşgal Rejimi, Filistin Yönetimiyle Tüm İlişkilerini Kesecek

İşgal Rejimi, Filistin Yönetimiyle Tüm İlişkilerini Kesecek

Filistin'de uzlaşı hükümetinin kurulacak olmasına kızan İsrail işgal rejimi, Filistin Yönetimi'yle güvenlik koordinasyonunu dışındaki tüm ilişkilerini kesiyor.

02 Haziran 2014 Pazartesi 11:02A+A-

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın ofisinden üst düzey bir yetkili, işgal yönetiminin uzlaşı hükümetinin yemin edip göreve başlamasıyla birlikte tüm ilişkilerin kesileceğini kendilerine resmi olarak ilettiğini açıkladı.

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesinin dünkü (1 Haziran Pazar) sayısında yer alan konuyla ilgili haberde, İsrail'in Filistin Yönetimi'ne sadece güvenlik koordinasyonunu sürdüreceğini ve onun dışındaki tüm ilişkileri keseceğini bildirdiği ifade edildi.

Tel Aviv, Gazze Şeridi'nden üç bakanın kurulacak uzlaşı hükümetinin yemin töreni için Ramallah'a geçişine izin vermeyeceğini dün gece Filistin Yönetimi'ne resmi olarak bildirdi.

Haaretz gazetesine konuşan Siyonist bir politikacı, Filistin'de uzlaşı hükümetinin kurulmasının "çok olumsuz bir adım" olduğunu söyleyerek, Hamas'ın da hükümete iştirak etmesi nedeniyle "İsrail"in kurulacak yeni hükümetle müzakere yapmayacağını açıkladı.

Bu arada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Rami El-Hamedallah başkanlığında kurulacak uzlaşı hükümetinin yarın Ramallah'ta yemin ederek göreve başlayacağını söyledi.

(FİEM)

HABERE YORUM KAT