1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İşgal rejimi, Batı Şeria'da Yahudiliğe geçen Filistinliyi öldürdü
İşgal rejimi, Batı Şeria'da Yahudiliğe geçen Filistinliyi öldürdü

İşgal rejimi, Batı Şeria'da Yahudiliğe geçen Filistinliyi öldürdü

İşgal basını, El Halil'de yaşayan ve Yahudiliğe geçen 63 yaşındaki Filistinli Semih Zeytun'un rejim güçleri tarafından kontrol noktasında vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

22 Mart 2024 Cuma 11:45A+A-

Yahudiliğe geçen Filistinli bir adam, işgal altındaki Batı Şeria'da bir İsrail yerleşimi yakınlarında İsrailli bir yedek asker tarafından vurularak öldürüldü.

İsrail'in Ynet News gazetesine göre 63 yaşındaki David Ben Avraham, Perşembe sabahı askerler tarafından arandıktan sonra çantasında bir bıçak bulunması üzerine vurularak öldürüldü.

Bıçağın kendini savunma amaçlı olduğu ve öldürüldüğü sırada herhangi birine saldırmak için kullandığına dair bir işaret bulunmadığı bildirildi. İsrail ordusu cinayetin soruşturulduğunu açıkladı.

Olay, işgal altındaki Batı Şeria'da Beytüllahim'in güneyinde Guş Etziyon olarak bilinen yasa dışı yerleşim birimlerinden biri olan Elazar yerleşimi yakınlarındaki bir otobüs durağında meydana geldi.

Avraham'ın 1929'da El Halil'deki ayaklanmalar sırasında 25 Yahudi'yi kurtaran dedesinden etkilenerek Yahudiliğe geçiş yaptığı bildirildi.

Ynet'e göre Ben Avraham din değiştirme sürecini başlatmak için birkaç kez girişimde bulundu ancak İsrailli yetkililer tarafından reddedildi. Sonunda İsrail'in Bnei Brak kentindeki bir programa kabul edildi.

Uzun bir sürecin ardından dinini ve adını değiştirdi.

Ben Avraham, 2019 yılının sonlarında Filistin Yönetimi tarafından tutuklandığını ve 58 gün boyunca El Halil'de tutulduğunu söyledi.

Ynet'in haberine göre, o sırada “Beni El Halil'deki hükümet binasına diğer insanlarla birlikte koydular ve gardiyanlar herkese din değiştirdiğimi ve Yahudi olduğumu söyledi" dedi. "Mahkumlar her seferinde bana saldırdı, boğazımı sıktı ve beni çok sert dövdü.” diye de ekledi.

Filistinli din adamlarının kendisini din değiştirmekten vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştığını ancak kendisinin bunu reddettiğini söyledi.

El Halil'deki yasadışı İsrail yerleşimlerinin sözcüsü Noam Arnon'a göre, Ben Avraham din değiştirdikten sonra İsrail vatandaşı olmaya çalıştı, ancak yetkililer tarafından defalarca reddedildi ve görmezden gelindi.

"Yahudi dostları... onun için çabaladı, maddi olarak destekledi ve hayatını dengelemesine yardımcı olmaya çalıştı ama nafile.” dedi ve ekledi Arnon: "İsrail ona sırtını döndü"

Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 350'den fazla Filistinli İsrail güçleri ya da Yahudi yerleşimciler tarafından öldürüldü.

HABERE YORUM KAT