1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Polisi Aksa'nın Kapısına Takılan Kameraları Söktü
İşgal Polisi Aksa'nın Kapısına Takılan Kameraları Söktü

İşgal Polisi Aksa'nın Kapısına Takılan Kameraları Söktü

Kudüs Vakıflar Müdürlüğü tarafından, Mescid-i Aksa'nın Meğaribe Kapısı'na yerleştirilen kameraların İsrail polisleri tarafından söküldüğü bildirildi.

26 Ekim 2015 Pazartesi 17:22A+A-

Kudüs Vakıflar Müdürlüğü tarafından, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerken kullandığı Meğaribe Kapısı'na yerleştirilen kameraların, İsrail polisleri tarafından söküldüğü bildirildi.

Kudüs Vakıflar Müdürü Azzam el-Hatib, yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Meğaribe Kapısı'na monte edilen kameraların, İsrail polisi tarafından yerinden söküldüğünü belirtti.

İsrail'in, söz konusu müdahalesinin kınandığı açıklamada, "Bu müdahale gösteriyor ki İsrail, Mescid-i Aksa'da adaletli bir şekilde gerçekleri ortaya koyacak kamera sistemi yerine kendi çıkarları doğrultusunda bir kamera sistemi kurmak istiyor" denildi.

"Mescid-i Aksa, Ürdün vesayetindedir"

Öte yandan Ürdün Vakıflar ve Kutsal Emanetler Bakanı Hayil ed-Davud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'nın kapısına yerleştirilen kameraları sökmesini, "Sınırları aşmak ve Vakıflar Bakanlığı'nın özel işlerine müdahale" olarak değerlendirdi. 

"Mescid-i Aksa, Ürdün vesayetindedir" diyen Davud, "Tüm anlaşmalar bir tarafa Mescid-i Aksa, bakanlığımızı ilgilendiren bir konu ve İsrail'in bakanlık işlerine karışması doğru değildir" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT