1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İşgal ordusunun 7 Ekim'de bir İsrailliyi daha öldürdüğü ortaya çıktı
İşgal ordusunun 7 Ekim'de bir İsrailliyi daha öldürdüğü ortaya çıktı

İşgal ordusunun 7 Ekim'de bir İsrailliyi daha öldürdüğü ortaya çıktı

Efrat Katz'ın, bir İsrail helikopteri ateş açtığında kendisini kaçıranlarla birlikte bir araçta olduğu bildirildi.

06 Nisan 2024 Cumartesi 11:45A+A-

Bir İsrail soruşturması, 7 Ekim Hamas saldırısı sırasında kaçırılan bir kadının "büyük olasılıkla" bir İsrail savaş helikopterinin kendisini kaçıranların aracına ateş açması sonucu öldüğünü ortaya çıkardı.

Ordu soruşturması Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrailli Efrat Katz ve araçtaki savaşçıların çoğunun helikopterin ateş açması sonucu öldüğünü belirtti.

Ordudan yapılan açıklamada helikopterin "içinde teröristlerin bulunduğu ve ifadelere göre içinde rehinelerin de olduğu bir araca ateş açtığı" ileri sürüldü.

Açıklamada, "Açılan ateş sonucunda araçtaki teröristlerin çoğu öldürüldü ve büyük olasılıkla Efrat Katz da ... öldürüldü" denildi.

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar açıklamasında, "trajik ve talihsiz" olayın "çatışma ve belirsizlik koşullarında" meydana geldiğini söyledi.

"Hava kuvvetleri komutanı, karmaşık bir savaş gerçekliği içinde emirlere uygun hareket eden helikopter mürettebatının operasyonunda herhangi bir hata bulamamıştır."

Ordu açıklamasında hatanın, gözetleme sistemlerinin rehineleri bir aracın içindeyken kaçıranlardan ayırt edememesi nedeniyle meydana geldiği ve "ateşin teröristlerin bulunduğu bir araca ateş edilmesi olarak tanımlandığı" ifade edildi.

HABERE YORUM KAT