1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal ordusunda isyan belirtileri
İşgal ordusunda isyan belirtileri

İşgal ordusunda isyan belirtileri

​​​​​​​İşgal ordusu askerlerinden onlarcası, hükümetin yargıyı etkisizleştirecek ve diktatörlüğe yol açacak yasaları parlamentodan geçirmekte ısrar etmeyi sürdürürse emirlere uymayacakları imasında bulundu.

26 Mart 2023 Pazar 21:37A+A-

Yediot Ahranot gazetesi, işgal ordusundan 17 askerin yargıyı etkisizleştirecek yasalardan duydukları endişeyi bir video kaydıyla dile getirdiklerini ve diktatör bir rejimi korumak için askerlik yapmayacaklarını söylediklerini aktardı.

İşgal ordusu askerlerinin söz konusu yasaları protesto etmek için düzenlenen gösterilere ilk kez katıldıklarına dikkat çeken gazete, askerler kendilerine verilen görevleri yerine getirmeyeceklerini açıkça söylemeseler de bu adımın “daha önce görülmemiş” ve “tehlikeli” olduğunu ifade etti.

Video kaydıyla rahatsızlıklarını dile getiren askerlerin geçtiğimiz günlerde Instagram’da grup kuran 40 askerden bazıları olduğuna işaret eden gazete, askerlerden bir kısmının savaşan birliklerde, bazılarının askeri tesisleri korumada ve bazılarının da eğitimde görevli olduklarını, aralarında istihbaratta ve hava kuvvetlerinde görevli olanların da bulunduğunu yazdı.

İsrail eski genelkurmay başkanı Dan Halutz, geçen ay işgal hükümetinin yargı sisteminde yapmayı planladığı yasal değişiklikleri eleştirmiş, siyasetçilerin kararlarına ordu içinden karşı çıkanlar olabileceğini söylemişti. 

Halutz, işgal rejimi 12’inci kanalına yaptığı açıklamada, işgal ordusu askerlerinin ve subaylarının diktatör tarafından idare edilen bir orduya dönüştürülmeye izin vermeyeceklerini öne sürmüştü.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum