1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İşgal ordusu Gazze'deki mezarların neden açıldığını açıkladı
İşgal ordusu Gazze'deki mezarların neden açıldığını açıkladı

İşgal ordusu Gazze'deki mezarların neden açıldığını açıkladı

Uluslararası hukuka göre, mezarlıklara yönelik saldırılar savaş suçu teşkil etmesine rağmen İsrail, Gazze'de mezarlıkları tahrip etmeye devam ediyor.

22 Ocak 2024 Pazartesi 14:30A+A-

İşgal ordusunun Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus'taki mezarlığa hafta başında ciddi şekilde zarar verdiği ve cenazeleri mezarlardan çıkardığı bildirildi.

CNN'e konuşan siyonist ordu yetkilileri, 7 Ekim'de Hamas tarafından kaçırılan İsrailli rehinelerin gömülmüş olabileceği ihtimali nedeniyle mezarların açıldığını öne sürdü.

Gazze'deki kilit görevlerden birinin rehineleri kurtarmak ve ölenlerin cansız bedenlerini bulmak olduğunu söyleyen İsrail ordu sözcüsü şunları söyledi:

Kimlik tespit süreci, profesyonel koşulların ve ölüye saygının sağlanabileceği başka bir konumda, güvenli bir şekilde yapılıyor. Rehinelere ait olmadığına karar verilen cenazeler saygın bir şekilde geri götürülüyor.

Ordu sözcüsü, konuyla ilgili önemli bir istihbarat alındığı zaman nokta kurtarma operasyonları yapıldığını, cansız bedenler için de aynı uygulamanın geçerli olduğunu vurguladı.

Açıklamada, "Hamas'ın İsrailli erkekleri, kadınları, çocukları ve bebekleri kaçırma kararı olmasaydı, bu tip aramalara gerek kalmayacaktı" ifadelerine yer verildi.

İşgal ordusunun Gazze'deki mezarları açtığına ilişkin haberler ilk olarak sosyal medyada yayılmıştı.

CNN'e yapılan açıklamayla birlikte İsrail ordusu ilk kez mezarların açıldığını resmen kabul etti.

Uzmanlar, uluslararası hukuka göre mezarlıklara yapılan saldırıların savaş suçu sayılabileceğine dikkat çekiyor.

15 Ocak'ta çekilen uydu görüntülerinde mezarlıkta herhangi bir hasar olmadığı görülüyor. Bu durum mezarlıkta yapılan işlemlerin 15 Ocak'la, İsrail ordusunun bölgeye yöneldiği 17 Ocak arasında bir dönemde gerçekleştirildiğine işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT