1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal mahkemesinin Mescid-i Aksa'yla ilgili kararına tepkiler sürüyor
İşgal mahkemesinin Mescid-i Aksa'yla ilgili kararına tepkiler sürüyor

İşgal mahkemesinin Mescid-i Aksa'yla ilgili kararına tepkiler sürüyor

Kudüs'teki İslami kurullar ve makamlar yaptıkları açıklamada, işgal mahkemesi'nin, yahudilerin Mescid-i Aksa alanı içinde Talmudi ayinler diye isimlendirilen birtakım dini ayinler yapmalarına izin verilmesine dair kararını reddettiklerini açıkladı.

24 Mayıs 2022 Salı 00:40A+A-

İşgal altındaki Kudüs'te faaliyet yapan İslami kurullar ve makamlar yaptıkları açıklamada, İsrail işgal rejiminin sözde Sulh Mahkemesi'nin, yahudi yerleşimci fanatiklerin Mescidi Aksa alanı içinde bağırarak ve gürültü çıkararak, Talmudi ayinler diye isimlendirilen birtakım dini ayinler yapmalarına izin verilmesine dair kararını kesinlikle reddettiklerini açıkladı.

Söz konusu kurullar yaptıkları açıklamada ister mahkeme olsun ister başka bir organ olsun işgal yönetiminin bir organının Mescidi Aksa'yla ilgili hiçbir kararını ve yasasını tanımadıklarını dile getirdi.

Açıklama, mübarek Mescidi Aksa'nın tüm alanının ilahi kararla İslami olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Mescidi Aksa'nın 144 dönümlük alanı kapsayan tüm bölümlerinin, alanlarının, namazgahlarının, revaklarının, toprağın üstünde ve altında olan tüm kısımlarıyla İslami ve sadece Müslümanlara ait olduğu, kesinlikle paylaştırmayı kabul etmeyeceği, onun tüm dünya Müslümanlarının inancından bir parça olduğu ifade edildi.

Siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs şehrinde bulunan sözde Sulh Mahkemesi dün, yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'nın sahası içinde yüksek sesler çıkararak, bağırarak Telmudi ayinler düzenlemesine müsaade edilmesi yönünde karar verdi.

Mahkeme bazı yahudi yerleşimcilere getirilen kısıtlamaların da kaldırılmasına hükmetti. Kısıtlamaların kaldırılması kararı, daha önce Mescidi Aksa içinde Telmudi ayinler düzenlenmesinin yasak olmasına rağmen yasağa uymayıp ayinler düzenlemeleri sebebiyle Eski Kudüs'ten uzaklaştırılmalarına karar verilmiş fanatik yahudileri de kapsıyor.

Mahkemenin kararının Mescidi Aksa'nın yahudileştirilmesi ve işgal rejiminin buranın paylaştırılmasıyla ilgili planının aşamalı bir şekilde uygulamaya geçirilmesi çalışmalarının bir parçası olduğuna dikkat çekildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) kararla ilgili açıklamasında, Mescidi Aksa'nın Müslümanların olduğunu, oranın saygınlığının ihlal edilmesine ve her neye mal olursa olsun yahudi fanatiklerin orada Talmudi ayinler düzenlemelerine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Ayrıca birçok kişi ve kurum tarafından karara tepki yönünde açıklamalar yapıldı ve kararın kabul edilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT