1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Güçleri Kudüs’te Bir Filistinli Genci Katletti!
İşgal Güçleri Kudüs’te Bir Filistinli Genci Katletti!

İşgal Güçleri Kudüs’te Bir Filistinli Genci Katletti!

Kudüs’te saatler süren çatışmalar sırasında Filistinli bir gencin hayatını kaybettiği ve beş gencin de yaralandığı bildirildi.

12 Ekim 2016 Çarşamba 16:53A+A-

Kudüs Enformasyon Merkezi’nin bildirdiğine göre, Silvan beldesi sâkinlerinden 20 yaşındaki eski esir Ali Atıf İbrahim Şuyuhi beldedeki çatışmalar sırasında işgalci İsrail güçlerinin kurşunuyla hayatını kaybetti.

Silvan beldesindeki kaynaklar, Filistinli gencin çatışmalar sırasında ağır yaralandığını, işgal güçleri bölgeye giriş çıkışı kapattığı için ilk yardım ekiplerinin yaralı gence ulaşamadığını ifade etti.

Kudüs’ün kuzeyindeki er-Ram ve Silvan beldelerinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında yaşanan çatışmalarda daha önce de beş gencin yaralandığı ve üç gencin gözaltına alındığı belirtilmişti.

Filistinli gençlerin çatışmalar sırasında işgalcilere ait bir otobüsü ve tramvayı taşladıkları, her ikisinde de maddî hasar meydana geldiği kaydedildi.

Filistin Kızılayı, ilk yardım ekiplerinin er-Ram beldesindeki çatışmalarda yaralanan dört gence müdahale ettiğini bildirirken, görgü tanıkları Filistinlilere ait bir aracın da yandığını söyledi.

Kaynaklar, ayrıca Silvan beldesinde de bir gencin çatışmalar sırasında plastik mermiyle gözünden yaralandığını ve olay yerinde tedavisinin yapıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT