İşgal güçleri Gazze’deki Kudüs Hastanesi’nin boşaltılmasını istedi

İşgal güçleri Gazze’deki Kudüs Hastanesi’nin boşaltılmasını istedi

Filistin Kızılay Derneği, dün akşam (20 Ekim Cuma) işgal güçlerinin Gazze’deki Kudüs Hastanesi’ni bombalamakla tehdit ederek boşaltılmasını istediğini, doktorların ise bu talebi reddettiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yayınladığı bildiride, hastanede doktorların ve sağlık  görevlilerinin dışında 400’den fazla hasta ve güvenilir olduğunu düşündükleri için evlerini bırakıp hastaneye sığınan 12 bin civarında sivil insan bulunduğunu açıklayan Filistin Kızılay Derneği, uluslararası topluma seslenerek yeni bir katliam yaşanmaması için acilen harekete geçilmesini istedi.

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi Başkanı Selame Maruf da Kudüs Hastanesi’ni ve Filistin Kızılay Derneği’nin Gazze Şeridi’ndeki merkezini bombalamakla tehdit eden işgal güçlerinin El-Ma’medani Hastanesi’ndeki katliamı tekrarlayabileceğini söyledi.

Maruf, işgal güçlerinin hastaneleri ve sağlık merkezlerini bombalama tehdidinde bulunmasının uluslararası toplumun söz konusu tehditler karşısında pratik bir tavır ortaya koymamasının doğal sonucu olduğunu kaydetti.

İşgal güçlerinin tehditleri karşısında herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istediklerini belirten Maruf, Kudüs Hastanesi’nin bombalanması halinde El-Ma’medani Hastanesi’ndekinden büyük bir katliamın yaşanacağına dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir