1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Güçleri Gazze Şeridi’nin Güneyinde İki Çocuğu Gözaltına Aldı
İşgal Güçleri Gazze Şeridi’nin Güneyinde İki Çocuğu Gözaltına Aldı

İşgal Güçleri Gazze Şeridi’nin Güneyinde İki Çocuğu Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün (1 Ağustos Perşembe) akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyinde Filistinli iki çocuğu sınır hattını geçerek 1948’de işgal edilen topraklara girdikleri gerekçesiyle gözaltına aldı.

01 Ağustos 2019 Perşembe 23:19A+A-

İşgalcilere ait 0404 sitesinde yayınlanan haberde, işgal ordusunun sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle gözaltına aldığı çocuklardan birinin 11 ve diğerinin 15 yaşında olduğu belirtildi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen site, Gazze Şeridi’nin güneyinde gözaltına alınan Filistinli çocukların üzerinde bıçak ele geçirildiğini iddia etti.

İşgal güçleri Temmuz ayı başından bu yana Gazze Şeridi sınırını geçerek 1948’de işgal edilen topraklara girdikleri iddiasıyla biri yaralı 12 Filistinliyi gözaltına aldı.

Gazze Şeridi sınırında dikenli teller ve en son teknoloji ürünü gözetleme ve erken uyarı cihazları olmasına rağmen işgal ordusu zaman zaman Filistinli gençlerin Gazze Şeridi sınırını geçtikleri gerekçesiyle gözaltına alındıklarını duyuruyor.

Gazze Şeridi sınırını geçtikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Filistinli gençlerin çoğunun 1948’de işgal edilen topraklarda iş aramak için yola çıkan siviller oldukları belirtildi.

Bu sabah Filistinli bir genç Gazze Şeridi’nin güneyinde sınırı geçerek işgal güçleriyle çatışmış ve biri subay ikisi asker üç işgalciyi yaralamıştı.

HABERE YORUM KAT