1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Güçleri Filistinlilere Ait Mezarları Yıkıyor
İşgal Güçleri Filistinlilere Ait Mezarları Yıkıyor

İşgal Güçleri Filistinlilere Ait Mezarları Yıkıyor

İşgalci İsrail güçleri, Filistinlere ait bir mezarı yıkmaya ve içindeki naaşı çıkarmaya çalıştı.

12 Haziran 2020 Cuma 08:20A+A-

1948'de işgal edilen Yafa kentindeki Filistin yerel kaynakları, işgal altındaki Filistin vatandaşları ile İsrail işgal polisi arasında dün (10 Haziran Çarşamba) gece geç saatlere kadar devam eden büyük çatışmaların yaşandığını belirtti.

Yafa kentinde Siyonist İsrail'in işgal belediyesi, yeni bir yerleşim yeri inşa etmek amacıyla Filistinlere ait bir mezarı yıkmaya ve içindeki naaşı çıkarmaya kalkıştı. Buna karşı çıkan Filistinli vatandaşlar ile İsrail polisi arasında şiddetli bir gerilim yaşandı. 

Filistinli avukatlar, 3 ay önce Yüksek Mahkeme'ye mezarlık üzerinde konut inşa edilmesi projesini durdurma talebinde bulundu. Filistinli avukatların taleplerine rağmen Siyonist İsrail mahkemesinin yıkım çalışmalarına başlama kararı, Filistin halkının tepkisine neden oldu.

İşgal güçleri, kendilerine ateş açıp taş attıkları iddiasıyla 4 Filistinli genci tutukladı. Aralarında 13 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 3 Filistinli de yaralandı.

Şehirdeki Filistinli liderler, Siyonist İsrail rejimini bu girişiminden dolayı sert bir dille uyardı. Yıkılmaya çalışılan mezarlığın Osmanlı döneminden kalma bir yer olduğu bildirildi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT