1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Güçleri Ağustos’ta 450 Filistinliyi Gözaltına Aldı
İşgal Güçleri Ağustos’ta 450 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal Güçleri Ağustos’ta 450 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi’nin verilerine göre İşgal güçleri Ağustos’ta 450 Filistinliyigözaltına aldı.

04 Eylül 2019 Çarşamba 14:02A+A-

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi’nin yayınladığı verilere göre, işgal güçleri Ağustos ayında Filistinlilerden 450 kişiyi gözaltına aldı.

Merkez, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin geçen ay 69 çocuğu, 13 kadın ve genç kızı gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçlerinin geçen ay Gazze Şeridi’nden 10 kişiyi gözaltına aldığı ifade edilen bildiride, gözaltına alınanlardan birinin balıkçı, 8’inin sınır ihlali yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan gençler ve çocuklar olduğu, bir kişinin de Beyt Hanun Kapısı’nda gözaltına alındığı kaydedildi.

Raporda, işgal güçlerinin Ağustos ayında Ramallah ve El-Halil’de iki kameramanı ve engelli bir kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Raporda ayrıca, işgal yönetiminin geçen ay Filistinli esirler için 76 idari hapis cezası kararı çıkardığı, söz konusu kararlardan 21’inin ilk kez verildiği, 55’inin ise idari hapis cezalarını uzatma kararı olduğu, cezaların 2 ila 6 ay arasında değiştiği belirtildi.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal rejimi zindanlarında 8 esirin açlık grevini sürdürdüğünü ve hasta esirlerden üçünün sağlık durumunun da geçen ay tehlikeli bir şekilde kötüleştiğini açıkladı.

Kaynak:  Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT