1. HABERLER

  2. HABER

  3. İşgal Devleti İsrail Beyaz Saray'ın Önünde Protesto Edildi
İşgal Devleti İsrail Beyaz Saray'ın Önünde Protesto Edildi

İşgal Devleti İsrail Beyaz Saray'ın Önünde Protesto Edildi

ABD’nin başkenti Washington’da Beyaz Saray önünde toplanan, aralarında siyonizm karşıtı Yahudilerin de bulunduğu bir grup, İsrail’in uyguladığı şiddet politikalarını protesto etti.

18 Ekim 2015 Pazar 12:36A+A-

Siyonizm karşıtı Yahudilerin de aralarında bulunduğu bir grup, İsrail'in Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de uyguladığı şiddet eylemlerini ve ABD’nin İsrail’e yardımlarını ABD’nin başkenti Washington’da Beyaz Saray’ın önünde protesto etti.

İsrail işgal devletinin varlığına karşı çıkan Siyonizm Karşıtı Yahudiler Birliği üyelerinin de aralarında yer aldığı onlarca kişi öğle saatlerinde Beyaz Saray önünde toplandı.

“Obama, İsrail’e Yardımı Durdur!”

Ellerinde Filistin bayraklarının yanı sıra “Filistin İçin Özgürlük!”, “İsrail’in Gazze’ye Saldırılarını Durdurun!”, “Mescid-i Aksa’dan Ellerinizi Çekin!” yazılı dövizler taşıyan grup, “İsrail İşgali Son Bulsun!”, “Savaş Suçlusu Netanyahu!”, “Obama, İsrail’e Yardımı Durdur!” sloganları attı.

Beyaz Saray önünde güvenlik önlemi alan polis, İsrail yanlısı bir kişinin gruptakilere sözlü sataşmasının ardından başlayan tartışma üzerine kalabalığı, Beyaz Saray'ın kuzey cephesindeki parkın bulunduğu alana uzaklaştırdı.

İsrail’in Filistinlilere yönelik son günlerdeki saldırılarının ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerinin şiddetle kınandığı gösteride, ABD Başkanı Barack Obama’nın da İsrail yanlısı tutumu eleştirildi. ABD yönetiminin insan haklarını ihlal eden ve savaş suçu işleyen İsrail’e milyar dolarlık yardımlarını bir an önce durdurması istenirken, uluslararası toplumun da şiddet karşısındaki sessizliği eleştirildi.

"Şiddet Karşısında Sessiz Kalmak Suça Ortak Olmaktır"

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Siyonizm Karşıtı Yahudiler Birliği Sözcüsü Rabbi Yisroel Dovid Weiss, İsrail’in son günlerdeki şiddet yanlısı politikasını kınadı.

Weiss: “Şu anda orada olanlardan öfke duyuyoruz. Hiç kimse çatışmalardan memnuniyet duymuyor. Bizi buraya bugün getiren de oradaki masum, günahsız insanların, sivil halkın öldürülmesi. Ancak büyük resme baktığımızda İsrail’in şiddet içeren politikası uzun yıllardır devam ediyor ve gidişat iyi değil.” diye konuştu.

ABD vatandaşı David Barrows de Filistinlileri desteklemek için eyleme katıldığını belirterek, ABD hükûmetinin de insan haklarını ihlal eden İsrail’e yardımda bulunarak suça ortak olduğunu söyledi.

beyaz_saray_onunde_israil_protestosu_02-(1).jpg

beyaz_saray_onunde_israil_protestosu_02-(2).jpg

beyaz_saray_onunde_israil_protestosu_02-(3).jpg

beyaz_saray_onunde_israil_protestosu_02-(4).jpg

beyaz_saray_onunde_israil_protestosu_02-(5).jpg

beyaz_saray_onunde_israil_protestosu_02-(6).jpg

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT