1. HABERLER

  2. HABER

  3. İşçiler CHP İl Binasını İşgal Ettiler
İşçiler CHP İl Binasını İşgal Ettiler

İşçiler CHP İl Binasını İşgal Ettiler

Mersin'de bir süredir grevde bulunan CHP'li belediye meclis üyesi Serhat Dövenci'nin fabrikasındaki işçiler CHP il binasını işgal ettiler.

25 Kasım 2010 Perşembe 11:35A+A-

Ellerinde "Üyeniz olan patron bizi işten attı, bir aydır direniyoruz!", "Sendikalı olduk diye işten atıldık!" vb. yazılı dövizler taşıyan Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, Mersin CHP il binasını bastılar.

Çaycıyı dışarı çıkaran işçiler kapıyı içeriden kilitledi. Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı'nın, eylemlerine son vermek için işçileri ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre, bir süredir grevde bulunan ve CHP'li Yenişehir Belediye Meclis üyesi Serhat Dövenci'ye ait olduğu ve muhasebesini de CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı'nın yaptığı öğrenilen Akdeniz Tel Çivi Fabrikası'nın yaklaşık 100 işçisi sabah saatlerinde CHP İl binasına geldi.

CHP yönetiminin kendileri ile ilgilenmediğini ve randevu alamadıklarını söyleyen işçiler binayı işgal ederek kapıyı içeriden kilitledi. Partinin penceresine döviz ve pankart asan işçiler sloganlar attı.

İşçilerin Güvenlik Şube Müdürlüğü polislerine kapıyı açmaması üzerine Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz geldi. Öksüz kapıdan işçilere seslenerek yaptıklarının yasal olmadığını söyleyip kapıyı açmalarını istedi. Ancak işçiler Öksüz'e de kapıyı açmayarak direnişlerini sürdürüyor. Emniyet Müdürü Arif Öksüz de işçilerle görüşmelerin sürdüğünü, gerektiğinde müdahale edeceklerini kaydetti. Öksüz, işçilerin binaya zarar vermediğini de sözlerine ekledi.

Olay Nasıl Gelişti?

Akdeniz Çivi ve Tel Fabrikası'nda çalışan işçiler, 17 Ekim'de, Birleşik Metal-İş'e üye oldu. Ancak 27 Ekim'de, fabrikanın sahibi ve aynı zamanda merkez Yenişehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi olan Serhat Servet Dövenci, iddiaya göre, sendikaya üye olan 14 işçiye 'Kendi isteğimle işten ayrılıyorum' yazısı imzalatmak istedi. Dövenci, istifa yazısını imzalamayan işçilerin işlerine son verdi. Bunun üzerine işçiler, bina önünde eyleme başlarken; fabrikanın Mali Müşaviri olduğunu öne sürdükleri CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı ve CHP Mersin milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve İsa Gök ile görüşüp üyeleri olan işverenin sendikal haklara saygı göstermesini talep etti.

Ancak bugüne kadar çözüm bulamayan işçiler, mesai arkadaşlarının da desteğiyle bugün sabah saatlerinde İstiklal Caddesi'ndeki CHP Mersin İl binasını bastı. İşçiler, temizlik yapan bir hizmetliyi dışarı çıkarıp içeriye girdi. Kapıları kilitleyen işçiler, binanın penceresine, 'Sendikal hakların kullanımıyla ilgili özgürlük anlayışınız-programınız, patron belediye meclis üyeniz olunca değişiyor mu? Anayasal hak olan sendikalı olma hakkımızı kullandık işten atıldık' ve 'Üyeniz olan patron bizi işten attı, 1 aydır direniyoruz' yazılı döviz açtı. 'Direne, direne kazanacağız', 'Yola çıktık dönüşü yok', 'İşçiler burada patronlar nerede?', 'Yaşasın işçi sendikası dayanışması' sloganlarını atan işçilerin eyleminin duyulması üzerine binaya çok sayıda polis sevk edildi.

İşçiler eylemlerini sürdürürken Birleşik Metal İş Anadolu Şubesi de yaptığı yazılı açıklamada, '27 Ekim gününden itibaren Akdeniz Çivi'den atılan üyelerimiz fabrika önünde sürdürdükleri direnişi bu günden itibaren CHP İl başkanlığında oturarak sürdürmeye başlamışlardır' denildi.

HABERE YORUM KAT