1. HABERLER

  2. HABER

  3. İrlanda'da Gazze Ablukasına Protesto
İrlandada Gazze Ablukasına Protesto

İrlanda'da Gazze Ablukasına Protesto

İrlanda'daki savaş karşıtları, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması için İsrail'e yönelik protesto eylemlerini sürdürüyor.

10 Ağustos 2010 Salı 16:12A+A-

İrlanda Savaş Karşıtlığı Hareketinden bir grup, İsrail'in Dublin Büyükelçisinin ülkesine geri gönderilmesi ve iki ülke arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkilerini kesilmesi yönündeki çağrılarını yinelemek üzere, mayıs ayından bu yana yedinci kez Dublin'deki İsrail Büyükelçiliği önünde toplandı.

Öte yandan, İrlanda'daki gönüllülerin Gazze'ye yardım götürmesi planlanan yeni yardım filosunda yer almaya hazırlandığı bildirildi.

İrlanda basınında çıkan haberlere göre, İrlanda'da Filistinlilere destek veren sivil toplum kuruluşları, filoya İrlanda'dan katılacak bir gemi tedarik edilmesi için para toplama kampanyasına girişti.

İrlandalı gönüllüler adına basına açıklamada bulunan Fintan Lane, Gazze ablukasının denizden kırılması için yeni filoda yer almaya kararlı oldukları nı belirterek, İrlanda gemisinde insan hakları savunucularının yanında tanınmış kişilerin de yer alacağını söyledi.

Rachel Corrie, Gazze'ye yardım götüren konvoya katılmak üzere mayıs ortasında İrlanda'dan demir almış, 31 Mayısta İsrail'in saldırısına uğrayan yardım filosunu bazı teknik aksaklıklar nedeniyle geriden takip etmek zorunda kalmıştı. İsrail, insani yardım taşıyan Rachel Corrie'nin de Gazze'ye geçişine izin vermemiş, aralarında 1976 Nobel Barış Ödülü sahibi Mairead Maguire ve eski BM Genel Sekreter Yardımcısı Denis Halliday'in de bulunduğu gönüllüler sınır dışı edilmişti. 

HABERE YORUM KAT