1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılıklarına yorum getiren partililerini de hedef alıyorlar!
Irkçılıklarına yorum getiren partililerini de hedef alıyorlar!

Irkçılıklarına yorum getiren partililerini de hedef alıyorlar!

Yabancı düşmanlığı üzerine bina edilen Zafer Partisi’nin ırkçı yorumlarına eleştiride bulunan Zafer Partililerin, ırkçı partilileri tarafından hedef alındığı görülüyor.

27 Aralık 2022 Salı 22:20A+A-

HAKSÖZ HABER

“Türk subayı olmak için girdiğiniz heyette sizin subay olup olmayacağınıza bir yabancı doktor karar veriyorsa ne düşünürdünüz?” yorumuyla Suriyeli doktor Amjad Sami Alijla’yı hedef alan ırkçı Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı’na tepki gösteren bir diğer Zafer partilinin de hedef alınması ırkçıların kendilerinden olanların yorumlarına dahi tahammül edemediklerini gösterdi.

Suriyelilere yönelik nefret dalgasıyla kitlesel bir hareket olmaya çalışan, yabancı nefretini zihinsel körlükleriyle dışavuran Zafer Partililerin kendileri gibi düşünmeyen ırkçı partililerine de nefret kusmaları dikkat çekti.

Irkçılıkta birbirileriyle yarışırken nefretlerini de yayan Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Suriyeli bir doktorun askerlik için gereken heyet raporuna katkıda bulunmasına izin verilmemesi gerektiğini savundu.

Söz konusu paylaşımda, “Türkiye'de Subay-Astsubay olabilmeniz için sağlık muayenesinden geçmeniz heyetten olur raporu almanız gerekmektedir. Türk Subayı olmak için girdiğiniz heyette sizin subay olup olmayacağınıza bir yabancı doktor karar veriyorsa ne düşünürdünüz?” diye yazdı.

İlgili paylaşıma tepki gösteren bir başka Zafer Partili ırkçı ise Suriyeli doktorun Türkiye vatandaşı olduğunu savunmaya çalışırken dahi ırkçılığa ve şu iğrenç sözlere başvurdu: “Bu konuda bir düzeltme yapalım. Bahsi geçen hekim kardeşimiz, sınırdan geçerken doktor olduğunu iddia edip, hiçbir kontrole tabi olmadan çalışan bir sahtekar değildir. Bizimle aynı sınavlara girmiş, aynı okulları okumuş, bizden biri olmuş, bizim için mecburi hizmet yapan hekimdir”

Irkçı heyulada kaybolan Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı ise söz konusu eleştiriye de şu şekilde cevap verdi: “Biz de "sınırdan geçerken doktor olduğunu iddia edip, hiçbir kontrole tabi olmadan çalışan bir sahtekar" olduğunu yazmadık zaten. Neyi ve neye düzeltme yapıyorsunuz pardon?”

 

zafer-partisi-1.jpgzafer-2.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum