1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılık virüsü laik mahallede insanlığı tüketiyor!
Irkçılık virüsü laik mahallede insanlığı tüketiyor!

Irkçılık virüsü laik mahallede insanlığı tüketiyor!

Afganistan’da deprem haberlerine ilişkin yapılan yorumlar Türkiye’de Ümmet düşmanlığıyla özdeşleşmiş ırkçı anlayışın insani değerlerden ne kadar uzaklaşabildiğini gösteren somut bir gösterge oldu.

23 Haziran 2022 Perşembe 13:00A+A-

Türkiye’nin çok ağır ve çeşitli sorunları var. Elbette bunları herkes kendi zaviyesinden farklı şekilde listeleyebilir, öncelik sıralamasına ilişkin değişik tespitlerde bulunabilir. Ne var ki toplumun bazı kesimlerinin en temel insani değerlerden, ahlaki hassasiyetlerden, vicdan ve merhamet duygularından giderek hızlı biçimde uzaklaşıyor olması bize göre bu toplumun yüz yüze olduğu sorunlar listesinin en tepesine yerleştirilmeli!

Son dönemlerde Suriyeli muhacirlere düşmanlıkla başlayan ve İslam dünyasından gelen tüm göçmenleri, hatta zaman zaman turistleri bile hedef alan nefret kampanyasına dönüşen ırkçı tepkiler bu olguyu çok net biçimde göstermekte. Hemen her vesileyle ırkçı, insanlık düşmanı zihni kirlenmişliklerini bilhassa sosyal medya denilen ve adeta kanalizasyona çevirdikleri zeminde sergilemeye meraklı geniş bir kesimin varlığı bu ülkenin düşündürücü, utandırıcı bir gerçeği artık.

YAZININ DEVAMI