1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Irkçılık ve yabancı düşmanlığı zehrine kesinlikle müsaade edemeyiz"
"Irkçılık ve yabancı düşmanlığı zehrine kesinlikle müsaade edemeyiz"

"Irkçılık ve yabancı düşmanlığı zehrine kesinlikle müsaade edemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda sokakta, otobüste, okulda, üniversitede, çarşıda, pazarda hayatını sürdüren insanları tahkir ve tahrik eden sözlü ve fiziksel saldırılara dikkat çekti.

14 Eylül 2023 Perşembe 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sön dönemde özellikle sosyal medya mecralarından körüklenen ve milleti karamsarlığa sürüklemeye yönelik çabaların olduğunu belirten Erdoğan, “Yıllardır Avrupa'daki gurbetçilerimize reva görülen aşağılayıcı söylem ve tavırları ülkemize de sirayet ettirmeye çalışıyorlar. Sokakta, otobüste, okulda, üniversitede, çarşıda, pazarda hayatını sürdüren insanları tahkir ve tahrik eden hatta işi fiziki saldırıya kadar götüren bazı kendini bilmezlerin olduğunu görüyoruz. Oysa ne Türkiye böyle bir devlettir ne de milletimiz böyle bir millettir.” dedi.

Sosyal medyada örgütlenen üç beş şarlatanın çabalarını başlarına çalacağız

Türkiye tarihinin hiçbir döneminde sömürgecilik lekesi, ırkçılık ve faşizm ayıbının olmadığını belirten Erdoğan, "Terör örgütlerinin ve kimi siyasetçilerin kışkırtmalarından, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı zehrine kadar sosyal dokumuzu tahrip eden sinsi oyunların kök salmasına kesinlikle müsaade edemeyiz. Sosyal medyada örgütlenen üç beş şarlatanın milletimizi birbirine düşürerek ülkemizi yangın yerine çevirme çabalarını bunların başlarına çalacağız. Bu tür girişimlere, devletimizden önce şefkati, merhameti, vakarı ve hoşgörüsüyle bilinen aziz milletimizin rıza göstermeyeceğine inanıyorum. Biz de devlet olarak hukukun dışına çıkanlara karşı gereken her türlü tedbiri alarak bu fitne ateşini daha fazla büyütmeden söndüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ne kaçak göçmene müsaade edeceklerini ne de fitne tacirlerine izin vereceklerini ifade eden Erdoğan,

“Yabancı düşmanlığı gibi faşist lümpenliğin toplumda yayılmasına izin vermeyeceğimiz gibi hudutlarımızın güvenliğini ve ülke içindeki kontrolleri etkinleştirerek yasa dışı göç ile ilgili sorunları da çözeceğiz. İnsani sebeplerle ülkemize kabul ettiğimiz sığınmacıların, gönüllü, güvenli ve onurlu şekilde evlerine dönmeleri için yoğun çaba harcıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum