1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Irkçılık ve işgal sözlüğü
Irkçılık ve işgal sözlüğü

Irkçılık ve işgal sözlüğü

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'daki saldırılarıyla ilgili "Irkçılık ve işgal sözlüğü"nü paylaştı.

12 Mayıs 2021 Çarşamba 21:26A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da ses bombalarıyla Filistinli gençlere saldırıda bulunmuş ve gece boyu süren çatışmalarda onlarca Filistinliyi şehit etmiş ve yüzlercesini de yaralamıştı. Çatışmalar ve İsrail’in hava bombardımanları sürerken Avrupa ve kimi Arap ülkelerinin sessizliğine karşı Türkiye’den tepkiler gelmeye devam ediyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in işgal altında tutulan ve İsrail’in türlü zulümleri ile muhatap olan Filistin’e destek çıkarak basının ve siyasilerin söylemlerini eleştiren bir sözlük yayımladı.

Ömer Çelik Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“Irkçılık ve işgal sözlüğü:

1)İsrail’in kendini savunma hakkı var” demek, İsrail istediği zaman istediği zulmü yapabilir, herkes buna uygun bahane uydurmalı demektir.

2) “İsrail ve Filistinli gruplar arasında çatışma çıktı” demek, İsrail sebepsiz yere Filistinli sivil halka saldırdı demektir.

3) “Taraflara itidal ve sükünet tavsiye ediyoruz” demek, İsrail zalimce saldırdı, Filistinliler hiçbir saldırıya direnmesin, sadece ölümü beklesin demektir.

4) “Çatışmada Filistinli kadınlar ve çocuklar hayatını kaybetti” demek, İsrail askerleri hedef gözeterek sebepsiz yere masumları öldürdü demektir.

5) “Filistinliler bir İsraillinin arabasını taşladı” demek, fanatik bir ırkçı İsrailli arabasını Filistinlilerin üzerine sürdü ve sonra da üstlerine ateş etti demektir.

6) “Kudüs’te sebebi bilinmeyen bir patlama oldu” demek, İsrail askerleri Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla saldırdı demektir.

7) “İsrail’de hükümet krizi var, Netenyahu hükümet kurmada zorlanıyor” demek, Netenyahu her türlü zalim provoskasyona başvurarak hakkındaki yolsuzluk gündemini örtmek için Filistinlilere saldıracak demektir.

8) “Kudüs İsrail’in bölünmez başkentidir” demek, Filistinlileri Kudüs’ten ve yeryüzünden silmek istiyorlar demektir.

9) “İsrail bölge ülkeleriyle normalleşme istiyor” demek, İsrail yeni ittifaklar kurarak zalimliklerine karşı yükselen haklı sesleri kesmek istiyor demektir.

10) Bu maddelerin sayısını yüzlerce artırabiliriz. Ciltlerce tutacak ırkçılık ve işgal sözlüğü yazabiliriz. Irkçı ve fanatiklerin zihniyet kodları bunlar. Bu sözleri bile bile kullanan siyasetçilere, kurumlara ve medya organlarına yazıklar olsun.”

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Twitter üzerinden paylaştığı ırkçılık ve işgal sözlüğü,

omer-celik-1.jpgomer-celik-2.jpgomer-celik-3.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum