1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Irkçılığı, Kışkırtıcılığı, Yalanı ‘Sosyal Deney’ Diye Sunmak
Irkçılığı, Kışkırtıcılığı, Yalanı ‘Sosyal Deney’ Diye Sunmak

Irkçılığı, Kışkırtıcılığı, Yalanı ‘Sosyal Deney’ Diye Sunmak

‘Halkın Sesi TV’ isimli yalan mekanizmasının ‘sokak röportajları’ adı altında sürdüre geldiği Suriyeli düşmanlığı bu sefer fena çuvalladı!

03 Eylül 2019 Salı 15:39A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed lobiciliği yapan ve zulümden kaçıp Türkiye’ye sığınan insanlar aleyhine olumsuz algı üretmek için sosyal medyayı araç olarak kullanan ‘Halkın Sesi TV’ isimli yalan mekanizması, işi ‘sosyal deney’ adı altında yalan, iftira ve hedef gösterme noktasına vardırdı.

“Suriyeliler Türkiye’de istenmiyor” propagandasını ‘sokak röportajı’ adı altında yürüten Halkın Sesi TV, son yaptığı sözde ‘referandum’da umduğu yalanları dillendirecek Suriyeli bulamayınca Türkiye vatandaşı bir kuklayı oynatma yoluna gitti. Suriyeli rolüne bürünen bu kuklaya söylettirilen sözler doğrudan doğruya halkı kin ve nefrete sürüklemeye, kamuoyunu Suriyeli mazlumlar aleyhine kışkırtmaya mebni bir fitnecilik örneği. Aynı şahıs Türkiyeli rolüne de soyununca yalan mekanizması Halkın Sesi TV’nin amatörlüğü ortaya çıktı. Böylece yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı. Sosyal medyada gösterilen tepkiler üzerine Youtube’deki kanalında açıklama yapma ihtiyacı duyan yalan mekanizması yöneticileri, durumu izah noktasında saçmaladılar. Videodaki ilgili bölümü “sosyal deney” olarak lanse edenler ırkçılık ve kışkırtıcılıklarını örtmeye çalıştılar.

“Sosyal Deney” adı altında yapılan kışkırtıcı yayın ve verilen bazı tepkiler:

 

 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum