1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçıların kafası nasıl çalışıyor?
Irkçıların kafası nasıl çalışıyor?

Irkçıların kafası nasıl çalışıyor?

Spiker Güntekin Onay’ın mülteciler hakkında sarf ettiği sözler ırkçıların kafasının nasıl çalıştığını özetliyor.

11 Temmuz 2023 Salı 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

beIN Sports'un spikerlerinden Güntekin Onay mültecilere yönelik nefret kusan bir paylaşım yaptı. Katarlılara ait beIN Sports'tan ayrıldığı da iddia edilen Onay hakaretlerini sıralayarak kendi kalitesini göstermiş.

unlu-yorumcu-guntekin-onay-dan-suriyeli-ve-afgan-16102800-7062-m.jpg

"Suriyeliler hızlı ürüyor, Afgan gençler ise farklı bir kültür, hepsi cinselliğe aç. Çok tehlikeli bir noktadayız. Hükümetimiz bunları sınır dışı etsin."

Güntekin Onay, mültecilerin “cinselliğe aç” olduğunu iddia edecek kadar onları tanıyor olmalı. Gerçi herhangi bir insan topluluğu hakkında böyle bir ithamda bulunmak için onları tanımanıza gerek yok. Hatta gerçekten tanıyor olsanız zaten böyle akıl, mantık ve ahlak dışı şeyler söylemezsiniz. Eminiz ki Güntekin Onay’ın bir Suriyeli veya Afganlıyı karşısına alıp konuşmuşluğu bile yoktur!

Onay, daha sonra yeni bir paylaşımda bulunarak, "Suriyeli doktor, pilot , mühendis gelsin! Hayatı boyunca kadın görmemiş, abaza, işe yaramaz, çulsuz mülteci Afgan, Suriyeli, Pakistanlı gelmesin" ifadelerini kullandı.

unlu-yorumcu-guntekin-onay-dan-suriyeli-ve-afgan-16102800-4363-m.jpg

Bu mide bulandıran paylaşımlar ırkçıların kafasının nasıl çalıştığı özetliyor aslında. Mülteciler hakkında ileri sürülen taciz haberlerinin çok büyük bir kısmı yalanlandı. Bu haberler üzerinden oluşturulmak istenen algı ise ne yazık ki karşılık buldu. Sakarya’da hamile mülteci bir kadına tecavüz ettikten sonra kafasını taşla ezerek öldüren ırkçı pislikleri herkes unuttu ama birkaç ne olduğu belirsiz Tiktok videosu üzerinden kıyamet kopartılıyor!

Irkçılar durmadan mültecilerin “namus düşmanı” olduğu algısını pekiştirme derdinde. Onay’ın yapmaya çalıştığı rezilliğin aynısını seçim sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu da denemişti. Bu gibi tiplere yazın sokakları saran teşhircilik hastalığı üzerinden ahlaki yozlaşma eleştirisi yapsanız “namus bekçisi mi kesildin başımıza?” derler… Gelin görün ki şimdi birden tüm ülkenin namusunu düşünür hale gelmişler!

Meselenin bununla uzaktan yakından alakası yok tabi ki! Asıl konu çamur at izi kalsın mantığıyla bir grup insanı damgalamak ve ırkçı atmosferi yaygınlaştırmak. Irkçıların içi boş kafasının nasıl çalıştığı anlamak için Güntekin Onay’ın paylaşımları oldukça işlevsel. Futbol konuşmaktan beyni sulanmış bir spikerin hezeyanları mültecilerle daha fazla dayanışma içinde olmamız gerektiğini kanıtlıyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum