1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Irkçılardan bu defa “Suriyeli şahıstan doktora saldırı” iftirası
Irkçılardan bu defa “Suriyeli şahıstan doktora saldırı” iftirası

Irkçılardan bu defa “Suriyeli şahıstan doktora saldırı” iftirası

Irkçılar İzmir'de "Karıma erkek doktor bakmasın" diyerek bir doktora saldıran kişinin Suriye uyruklu olduğu ileri sürmüştü. Bunun klasik ırkçı iftirası olduğu ortaya çıktı.

02 Aralık 2022 Cuma 22:02A+A-

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan asistan doktor M.F.B. 30 Kasım günü hasta yakınının yumruklu saldırısına uğradı. Doktoru darbettiği iddiasıyla polis ekipleri tarafından gözaltına alınan kişi adliyeye sevk edildi. 

0bfe92e5-0ae9-4d7f-a74c-2e1d04357d5b.jpeg

ARKA PLAN VE İDDİALAR

Olay sonrası sosyal medyada yapılan paylaşımlarda doktoru yaralayan hasta yakınının Suriye uyruklu olduğu ileri sürüldü.

Söz konusu iddia haber kaynaklarında "Suriyeli Saldırgan Doktorları Ayağa Kaldırdı" ve "İzmir'de Suriyeli Şahıstan Doktora Saldırı " başlıklarıyla yer aldı.  

Irkçıların bu algı operasyonu sonucu çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Suriye uyruklu olduğu iddia edilen kişiye tepki gösterdi.  

e4cb5013-e98f-4344-808e-7bb4175f0e74.jpeg

AA Teyit Hattı, saldırıya uğrayan doktor M.F.B'nin yaşanan olay sonrası verdiği  ifade tutanağına ulaştı. Söz konusu tutanakta: "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Asistanı olarak görev yapmaktayım. 30.11.2022 günü saat 14.00 sıralarında ismini olay nedeniyle öğrendiğim M.A.K. isimli şahıs: 'Sıramız geçiyor. Neden içeri almıyorsunuz?' dedi. Ben 'İçeride hasta var, muayene var.' dedim. Kısa bir süre sonra bayan hasta içeri girdi. Bayan hastanın şikayetlerini dinledim ve muayene edeceğim sırada hasta: 'Ben erkek doktor istemiyorum. Eşim içeri girsin.' dedi. Ben de 'Burası kadın doğum, erkek içeri alamam.' dedim. Bayan şahıs da 'Ben muayene olmak istemiyorum.' dedi ve dışarı çıktı. Kısa bir süre sonra kapıya sertçe vurmaya başladılar. Ben ne oluyor diye kapıyı açtığımda M.A.K. isimli şahıs kapının önünde bekliyordu. Ben 'Kapıya sen mi vurdun?' dedim. Şahıs: 'Ben vurdum. Ne bakıyorsun karıma?' dedi. Ben de şahsa 'Eşin muayene olmak istemedi.' dedim. Onun üzerine şahıs benim üzerime yürümeye başladı ve beni itekledi. Ben kendimi korumak amacıyla şahsı itekledim. Şahıs: benim suratıma yumruk attı. Ben dengemi kaybettim ve geri çekildim. Bu sırada orada bulunan vatandaşlar araya girdi ve şahsı olay yerinden uzaklaştırdılar. Benim olay nedeniyle burnum kırıldı. Şahıs olay esnasında bir şeyler söyledi. Ancak ben olayın etkisiyle ne söylediğini hatırlamıyorum. Beni darp eden M.A.K. isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim." ifadeleri yer alıyor. 

collage.jpeg

AA Teyit Hattı saldırıya uğrayan doktora olaydan sonra düzenlenen "Adli Raporu" inceledi. Geçici hekim raporunda doktorun burnunda fraktür hattının olduğu, yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyeceği ve kafa travması olan hastada hayati tehlikenin mevcut olduğu bilgisi yer alıyor.

Şüphelinin ilk ifadesinde ise eşi muayene için doktor odasına girdikten bir süre sonra bağırma sesleri gelmesi üzerine odaya girdiğini, bu sırada doktorun kendisine de bağırmaya başladığını ve iterek dışarı çıkardığını, yaşanan arbede sırasında yumruk attığını belirtti. Şüphelinin  kendisinin de darbedildiğini öne sürerek, doktordan şikayetçi olduğu öğrenildi.

İncelenen ifade tutanaklarında şüpheli şahsın isminin Türkçe olduğu görülüyor ve kendisinin yabancı uyruklu olduğuna dair bir veri bulunmuyor.  AA Teyit Hattı, sosyal medyada yer alan iddiaları davaya bakan İzmir Tabip Odası avukatına sordu. Yapılan açıklamada adliyeye sevk edilen şüphelinin Suriye uyruklu olmadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum