1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılar Türkiye’de Suriyelileri, Almanya’da Türkiyelileri hedef alıyor!
Irkçılar Türkiye’de Suriyelileri, Almanya’da Türkiyelileri hedef alıyor!

Irkçılar Türkiye’de Suriyelileri, Almanya’da Türkiyelileri hedef alıyor!

Almanya’daki bir Türkiyeli genci “pis yabancı” denilerek ırkçı saldırıya maruz kaldı!

10 Şubat 2022 Perşembe 12:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de mültecilere yönelik ırkçı saldırganlıklar siyaset ve medyanın olaya yaklaşım sebebiyle iyice olağanlaştı. Suriyeli mülteciler ırkçı saldırıların hedefi haline gelirken ırkçılık dünyanın her yerinde yaygınlaşıyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 17 yaşındaki Dilan Sözeri tramvayda ırkçı saldırıya uğradı. Berlin polisinden yapılan açıklamada, tramvayda 17 yaşındaki genç kız ile 3’ü kadın 6 kişilik bir grup arasında tartışma yaşandığı belirtildi. Açıklamada, 6 kişiyi maske takmaları gerektiği konusunda uyaran gencin ırkçı hakarete uğradığı ifade edildi.

Greifswalder Strasse İstasyonu'nda tramvaydan indikten sonra genç kızın saldırıya uğradığı, yüzüne yumruk darbesi aldığı, tekmelendiği ve saçlarından çekildiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan sosyal medyadan paylaştığı videoyla saldırıyı anlatan Dilan Sözeri, yabancı olduğu için saldırıya uğradığını belirtti.

Saldırganların kendisine "pis yabancı" ve "geldiğin yere geri git" diye hakaret ettiğini aktaran Sözeri, “Birçok kez kafama vurdular, ayaklarıma tekme attılar. Yüzüme tekme atmak istedikleri için yere düşmemi istediler. Bu yüzden ayaklarıma vurdular." ifadesini kullandı.

Alman basınını da eleştiren Sözeri, medyada olayın maske tartışması olarak yansıdığı ve ırkçı saldırı olarak görülmediğini söyledi.

Saldırganların birahanede yakalandığını da okurlarımıza aktarmak isteriz. Irkçılık ile alkol kullanımı arasındaki ilişki ayrı bir inceleme konusu olmakla birlikte Almanya’da bir Türkiyeli gencine saldıran ırkçıların kullandıkları “pis yabancı, geldiğin yere git” benzeri iğrenç cümlelerin aynısı Türkiye’de de mülteciler için kullanılıyor.

Netice olarak ırkçılık her yerde insanca yaşamayı imkansız hale getiriyor! Kimi zaman Almanya’da Türkler için kimi zaman da Türkiye’de Suriyeliler için…

HABERE YORUM KAT

7 Yorum