1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılar izlesin! Avusturyalı Eisenmann, Türk komşusunu kurtarmak için sel suyuna atladı!
Irkçılar izlesin! Avusturyalı Eisenmann, Türk komşusunu kurtarmak için sel suyuna atladı!

Irkçılar izlesin! Avusturyalı Eisenmann, Türk komşusunu kurtarmak için sel suyuna atladı!

Irkçılık her geçen gün yaygınlaşırken güzel örnekler de yaşanıyor!

19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de her geçen gün medya ve siyasiler eliyle ırkçılık yaygınlaştırılıyor. Yıllardır Suriyeli mülteciler üzerinden üretilen dezenformasyon en son Afganistanlı mültecilerin artan göçü sebebiyle üst raddeye çıkartıldı. Birkaç gündür ise mülteci düşmanlığı alabildiğine hızlanarak özellikle sosyal medyada insanlık adına utanç verici paylaşımlar yapıldı.

Bu paylaşımların başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ırkçı yaklaşımı geliyor. Eline geçen her fırsattı mültecileri zalim rejime teslim edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu bir yandan da muhafazakar kesime "yeni CHP" imajı çizmeye çalışıyor. Buradaki tezatı daha önce gündemleştirmiştik!

Son zamanlarda artan ırkçı yaklaşımlar mültecilerin başta yaşam hakkı olmak üzere her şeyini tehdit ediyor. En üst kademeden başlayarak bu duruma karşı bir şeyler yapılması gerektiğini belirtmek isteriz. Çünkü birileri için mültecileri hedef göstermek refleks haline gelmiş durumda! Mültecilerin Türkiye toplumuna sağladıkları katkılar dahi doğru düzgün anlatılabilmiş değil!

Irkçıların yaklaşımındaki sorunları anlatmak için uzun uzun uğraşmaya gerek yok! Baştan aşağı tutarsızlıklarla dolu, akıl ve mantık dışı bakış açılarıyla ırkçılar en temelde önyargıdan zemin bularak hareket ediyorlar. Önyargıları zekasını köreltmiş insanlara ne kadar anlatırsanız anlatın yine boşa gidiyor maalesef!

Yine de şansımızı deneyelim! Avusturya ve Almanya’da etkili olan yağışlar yüzü aşkın insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Azgın sel suları karşısında çaresiz kalan insanlar ne yapacaklarını bilemez durumda kendilerine uzatılacak bir yardım eli arıyorlar. Bilindiği üzere son yıllarda tıpkı Türkiye’deki gibi Avrupa’da da aşırı sağcılık ve ırkçılık trend hale gelmiş durumda. Ancak sel suları karşısında Avusturyalı Eisenmann’ın gösterdiği fedakarlık tüm ırkçılara ders olma niteliğine sahip!

Avusturya'nın Salzburg eyaletine bağlı Hallein kasabasında cumartesi etkili olan sağanak yağışın yol açtığı sele kapılan Türkiyeli Ayşe ve Salih Karaaslan çiftinin yardımına komşuları Alexander Eisenmann yetişiyor. Alexander Eisenmann korkusuzca, debisi yüksek bir şekilde akan sel suyuna atlayarak Karaaslan çiftini kurtarıyor.

Alexander Eisenmann fedakarlığı tebriki hak ederken aynı zamanda tüm dünyaya bir gerçeği hatırlatıyor: İnsanlığın birbirine ihtiyacı olduğunu! Eisenmann, Türkiyeli ve Müslüman insanlar için ortaya koyduğu çabayla Türkiye’de eline geçen her fırsatta mültecileri hedef gösteren ırkçılara ders veriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Demirtaş’ına Fatih Altaylı’dan Lütfü Türkkan’ına  sağ veya sol ırkçılar, Eisenmann komşuları için gösterdiği çabaya baksınlar! Belki bir daha Suriyeli veya Afganistanlı mültecileri hedef gösterirken bir kere daha düşünürler!

thumbs-b-c-10b8519580a009f5117dff8e317f8194.jpg

Karaaslan çifti Alexander Eisenmann ile birlikte...

HABERE YORUM KAT

7 Yorum