1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı Yüzünü Teşhir Ettiği İçin Özgür-Der’e Düşman Olmakta Haklısın, Sinan Oğan!
Irkçı Yüzünü Teşhir Ettiği İçin Özgür-Der’e Düşman Olmakta Haklısın, Sinan Oğan!

Irkçı Yüzünü Teşhir Ettiği İçin Özgür-Der’e Düşman Olmakta Haklısın, Sinan Oğan!

Türkiye’nin Geert Wilders’i olarak anılmayı fazlasıyla hak eden Sinan Oğan Babu’l-Hava’daki protestolar üzerinden hem içindeki Suriyeli nefretini, hem de Özgür-Der’e düşmanlığını bir kez daha kusma fırsatı yakalamış!

31 Ağustos 2019 Cumartesi 16:38A+A-

Babu’l-Hava’da yaşanan olayları değerlendiren Rıdvan Kaya, bu olaylar üzerinden Suriyeli muhacirlere ve Özgür-Der’e yönelik nefretini tekrar kusan Sinan Oğan’a da cevap verdi.

Babu’l-Hava’daki olaylarla ilgili “İdlib ve çevresinde aylardır bomba sağanağı altında hayata tutunmaya çalışan halk Cilvegözü sınır kapısına doğru yürüyerek Türkiye’nin kendilerini korumakta aciz kalmasını protesto edip, sınırın açılmasını talep ettiler. Hiç kuşkusuz canı yanan, çoluk çocuklarının ceset parçalarını her gün enkaz altından toplamak zorunda kalan insanların kendilerine sahip çıkılmadığından yakınmaları anlaşılabilir bir durumdur. Sonuçta bu insanlar otel rezervasyonun iptal edilmesini ya da elektrik kesintisini protesto etmiyorlar; katliam ve açlık ile duvar arasında sıkışmışlıklarına isyan ediyorlar.” diyen Rıdvan Kaya, Sinan Oğan ve benzerlerinin öne çıkardığı taşkınlıklarla alakalı ise şu değerlendirmede bulundu:

"Binlerce insanın katıldığı bu eylemlerde maalesef birtakım taşkınlıklar da meydana geldi. Türkiye sınır kapısında görev yapan askeri, polisi taşlayanlar yanında Tayyip Erdoğan’ın posterini yakanlar da oldu. Sonuçta haksızlık olarak görsek ve ne kadar rahatsız edici de bulsak korkunç şartlarda yaşayan insanların marazi eylemleri olarak bu yaşananların nasıl bir ruh halinin neticesi olduğunu tahmin etmekte pek zorlanmıyoruz. Üstelik de bu tür eylemlere her zaman Muhaberat’ın elinin dahil olma ihtimalini de hesaba katmak şarttır.”

Bu hadiseleri Suriyeli muhacirlere ve Özgür-Der’e yönelik nefretinin bir aracı olarak kullanmak isteyen Sinan Oğan’ın ise artık Türkiye’nin tescilli markaları arasında sayılmayı hak ettiğini belirten Rıdvan Kaya, “Nasıl ki göçmen kuşağında yer alan her ülkede yabancı düşmanlığının, ırkçılık ve göçmen karşıtlığının sembol isimleri varsa Türkiye’de de Sinan Oğan bu alanda marka olma yolunda!” dedi.

Rıdvan Kaya’nın yazısının tam metni >>>