1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Irkçı vandalı öven Küfürbaz Fatih Altaylı “Adli kontrol” ve “yurtdışı yasağı” şartıyla serbest bırakıldı
Irkçı vandalı öven Küfürbaz Fatih Altaylı “Adli kontrol” ve “yurtdışı yasağı” şartıyla serbest bırakıldı

Irkçı vandalı öven Küfürbaz Fatih Altaylı “Adli kontrol” ve “yurtdışı yasağı” şartıyla serbest bırakıldı

Sosyal medyada ırkçı saldırganlığı övmekten nöbetçi hakimlikçe ifadesi alınan küfürbaz Fatih Altaylı “adli kontrol” ve “yurtdışı yasağı” şartıyla serbest bırakıldı.

05 Ocak 2024 Cuma 17:35A+A-

Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e saldıran ırkçı vandala “Eline sağlık” ifadesi ile destek vermekten ötürü hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade işlemleri için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gelen gazeteci Fatih Altaylı, avukatlarıyla Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na çıktı.

Altaylı, ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma şeklindeki adli kontrol talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın bu talebini kabul ederek Altaylı hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" ve "karakola imza atma" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Altaylı hakkında, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından Kelime-i Tevhid bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir adlı kişiye vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy için “Eline sağlık” yazdığı paylaşımıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme” suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum