1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı trollerin tutuklanması kimleri rahatsız etti?
Irkçı trollerin tutuklanması kimleri rahatsız etti?

Irkçı trollerin tutuklanması kimleri rahatsız etti?

Taha Emre Özdemir, Özgür-Der'in ırkçılık karşıtı eylemi sonrasında ırkçı çevrelere yönelik başlatılan soruşturma ve tutuklama süreçlerini değerlendiriyor.

26 Eylül 2023 Salı 13:00A+A-

Taha Emre Özdemir / Yeni Akit

Muhalefetten ırkçı trolleri savunma yarışı!

İnsanların aklıyla dalga geçmeye doymadılar, doyamadılar..

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı politikalarına çanak tutararak "gazeteci" kimliği altında sosyal medya trollüğü yapan isimlere yönelik operasyon büyük ses getirdi..

Devletimiz yine varlığını göstererek, vatandaşlara güven verdi..

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlara yönelik suçlama, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "halka yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak"..

Gözaltına alınan zanlılar arasında, “Müdafaa Hareketi adlı sosyal medya hesabının yöneticisi Rauf Köse, Erdi Can Yıldız ve “Aykırı adlı haber internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak da vardı..

Rauf Köse ve Batuhan Çolak da dahil 27 kişiden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi..

Erdi Can Yıldız'ın adı, geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti..

Yıldız, ÖZGÜR DER'in düzenlediği ırkçılık karşıtı mitingi sabote edip, aynı gün aynı yer ve aynı saatte ırkçıları buluşmaya çağırarak adeta iki grubun çatışmasına zemin hazırlamıştı.

"Yurdumuzun demografik işgalini ve kültürel istilasını destekleyen, kansız vatansızların, bu alçak eylemine tepki göstermek için Saraçhane Parkı'nda mücadeleye bekliyoruz" diyen Erdi Can Yıldız, çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

Toplayabildikleri yandaşlarıyla ÖZGÜR DER'in miting düzenlediği alana gelip, gerilime sebep olan, ardından ara sokakta bir video kaydederek, ırkçılık karşıtlarını hedef gösteren ve tüm bunları bir adım öteye taşıyıp sosyal medya hesabından yayınladığı bildiriyle ırkçıları ülke genelinde sokağa çıkmaya davet eden Rauf Köse ise tutuklandı..

Köse ile birlikte tutuklananlar arasında Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak da yer aldı.

Batuhan Çolak'ın yönetimindeki internet sitesinde iki haberden birisinin Suriyeli ya da Afganları konu edinmesi uzun süredir dikkat çekiyordu..

Çolak, sosyal medya hesabında da aynı konularda paylaşım yaparak provokasyonunu Twitter’a taşıyordu..

Biz yeniakit.com.tr'de Batuhan Çolak'ın sözde gazeteciliğine 2022 yılında yaptığımız, "Sessiz İstila'nın finansmanını karşıladığını itiraf etmişti! Aykırı haber sitesini de Ümit Özdağ mı fonluyor?" başlıklı haberimizle dikkat çekmiştik..

Batuhan Çolak o haberimizden sonra da bildiği yolda devam etti..

Manşetlerinin yarısından çoğunu Suriyeli ve Afganları karalamaya ayırdı..

Tıpkı finansını sağlayan, sitesinde reklamlarına yer verdiği Ümit Özdağ'ın tek politikasının“ırkçılık” olması gibi Batuhan Çolak da internet sitesini sadece “ırkçılık üzerine inşa etti..

Şimdi Batuhan Çolak'ın yaptığı haberleri, uluslararası haber ajanslarıyla farklı gazetelerin de yaptığını iddia ederek onu aklamaya çalışıyorlar..

Tutukluluğunun "basın özgürlüğüne darbe" olduğunu öne sürüyorlar..

Bunu siyasetçisinden gazetecisine pek çok kişi gündeme getirerek halkı yanıltmaya çalışıyor...

Bahsettikleri İHA, AA, DHA gibi uluslararası haber ajanslarının ve gazetelerin ilgili haberlerine bakıyoruz..

Tüm bu haberler; Batuhan Çolak’ın internet sitesindekilere karşın, etnik kimlikler haberin önüne çıkartılmadan, (olması gerektiği şekilde) isimler de kodlanarak servis ediliyor.. Bunu anlayabilmek için ortalama bir zekaya sahip olmak yeterli..

Mesela; Hürriyet'te yer alan haberin başlığında, "Esenyurt'ta dehşet! Çocukların kavgasına aileler karıştı... Bir kişi hayatını kaybetti" ifadeleri kulanılırken, spotunda da "İstanbul Esenyurt'ta sokakta oynayan çocukların kavgasına aileler karıştı. Çıkan kavgada, A.H., N.T.'yi bıçaklayarak öldürüldü. Polis sokakta geniş güvenlik önlemi alırken olay sonrası kaçan saldırgan, polis ekipleri tarafında yakalandı." sözleri yer alıyor.

Aynı haber için Aykırı'da, "Esenyurt'ta Nihat Tarak isimli 2 çocuk babası vatandaşı bıçaklayıp firar eden SURİYELİ ŞAHIS, polis ekipleri tarafından yakalandı." deniliyor.

Aykırı'da bir başka haberde ise "İstanbul Kağıthane'de YABANCI UYRUKLU ŞAHSIN, küçük bir çocuğu taciz ettiği iddiaları üzerine vatandaşlar sokaklara döküldü." ifadeleri kullanılıyor.

Aynı haber İHA'da, "İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen kişi mahalleli tarafından darbedildi." şeklinde servis ediliyor..

Öne sürdükleri tüm örnekler aynı. Batuhan Çolak yönetimindeki Aykırı, işlenen suçları ısrarla “yabancı uyruklu” olmakla ilişkilendiriyor.

Ve her gün manşetlerinin en az yarısı bu haberlerle dolu..

Aynı çirkefliği bir de sitenin sosyal medya hesaplarına taşıyorlar..

Çolak’a verdikleri destekle ırkçılığı savunan siyasilerle gazeteciler de küçük akıl oyunlarıyla halkı kandırmaya çalışıyor..

Öte yandan yürütülen soruşturma sürecinde dikkat çeken bir diğer nokta da, ırkçılarla bazı sosyal medya kullanıcıları arasındaki “it dalaşı”..

Irkçılık karşıtı olduğunu söyleyip, “gazeteci” kimliği ile ön plana çıkan bazı kişiler, bütün mesailerini sosyal medyada Ümit Özdağ’ın trolleriyle hakaretleşmekte harcıyor..

Kimden yetki aldıkları bilinmese de Twitter hesaplarında “yargı” dağıtıyorlar..

Özdağ’ın trolleriyle birebir tartışmalara girip, küfürleşiyor, hakaretleşiyorlar..

Zaman zaman birbirlerini kafes dövüşüne çağırmak gibi acayip işlere imza atıyorlar..

Devletimizin ırkçılık tehdidiyle ülke huzurunu hedef alanlara yönelik titizlikle yürüttüğü soruşturma sürerken, bu “it dalaşının” sürece zarar vermekten başka hiçbir etkisi bulunmuyor..

Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var..

Biz bu süreçte sükunetle hukukun işleyişine güvenmeli, trollerin bizi çekmek istedikleri bu tuzağın da farkında olmalıyız..

HABERE YORUM KAT

8 Yorum