1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Irkçı provokatörlere tahsis edilen VIP mahkeme salonu
Irkçı provokatörlere tahsis edilen VIP mahkeme salonu

Irkçı provokatörlere tahsis edilen VIP mahkeme salonu

Irkçı Zafer Partisi bağlantılı sosyal medya provokatörlerinin yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında, Zafer Partililerin mahkeme salonunu miting alanına çevirmesine karşı yetkilerin sessizliği tepki topladı.

03 Ocak 2024 Çarşamba 19:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyada özellikle muhacir düşmanlığını köpürterek dezenformasyon içerikli haberler yayan Zafer Partili provokatörlerin tutuklu olarak yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında, ırkçıların mahkeme salonunu adeta şov alanına dönüştürdüğü görüldü.

Ümit Özdağ ile irtibatlı ve koordineli olarak hareket ettikleri dava dosyasına da yansıyan provokatörlerin, işledikleri suçlardan utanmaları bir yana dursun, etnik kimlikleri nedeniyle yargılandıkları yalanına dayanılarak sosyal medya üzerinden bir algı oluşturulmaya başlandı. Bu algıya da yargı mensuplarının tahsis ettikleri miting yapmaya elverişli salon ile hizmet ettiği gözlerden kaçmadı.

Normal şartlarda bu tip yargılamalarda daha küçük duruşma salonlarının tahsis edildiği bilinirken, ırkçı provokatörler ve onların destekçileri rahatça şov yapabilsinler diye mi bu anlamsız büyüklükteki duruşma salonunda yapıldığı sorusunu akıllara getirdi zira duruşma salonunda yargılamanın ilgililerinden çok onların destekçilerinin olduğu görüldü. Aynı zamanda duruşma salonunda adeta futbol maçı görüntüleri anımsatacak şekilde uzun süre atılan sloganlara ve tezahüratlara da müdahale edilmemesi dikkat çekti.

Bununla birlikte sosyal medyada provokatörler ile ilgili verilen tahliye kararlarının sanki aklanmış oldukları gibi sunulduğu da gözlerden kaçmadı.

Elbette ırkçıların tahliye edilmiş olmaları beraat ettikleri anlamına gelmiyor. Yaptıkları dezenformasyon herkesçe malum olan provokatörlerin yargılama neticesinde ceza alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

13 Yorum