1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı Özdağ’a Kilis’te de tepki: “Biz Suriyelilerin gitmesini istemiyoruz ki”
Irkçı Özdağ’a Kilis’te de tepki: “Biz Suriyelilerin gitmesini istemiyoruz ki”

Irkçı Özdağ’a Kilis’te de tepki: “Biz Suriyelilerin gitmesini istemiyoruz ki”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kilis’te Suriyeli mültecileri hedef alan ifadeleri nedeniyle esnafın tepkisiyle karşılaştı.

26 Kasım 2022 Cumartesi 17:42A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de muhacirlere yönelik ırkçılığıyla nam salan Ümit Özdağ, gittiği bölgelerde halkın tepkisiyle karşılaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde PKK/YPG’nin roketli saldırı düzenlediği Gaziantep’in Karkamış ilçesine taziye için giden Özdağ, burada mülteci karşıttı açıklamaları nedeniyle saladırıda akrabalarını kaybedenlerin “Acımız taze, burada siyaset yapmayın” tepkilerine maruz kaldı.

Bugün de Kilis’e giden ırkçı Özdağ, esnaf ziyareti sırasında “Suriyelileri göndereceğiz” demesi üzerine bir esnaf, “Bizim de elemanlarımız sığınmacı, işçi bulamıyoruz. Çalışan bulamıyoruz. Suriyelilerin gitmesi Kilis’i çok etkiler” dedi.

Başka bir esnaf da Özdağ’a, “Biz Suriyelilerin gitmesini istemiyoruz ki. Ben çiftçilik yapıyorum. Arazimde çalıştıracak Türk vatandaşı bulamıyorum. Suriyeli çalışıyor. Suriyeliler gitse ben çalıştıracak adam bulamam ki?” diye konuştu.

Özdağ, başka bir esnafı ziyaretinde de yine aynı sözleri tekrarlayınca esnaf, “Suriyeliler giderse biz çok kötü durama düşeriz. İnşaatlarda çalışan bütün personeller Suriyeli, memlekette işsiz yok ki, işçi arıyoruz, işçi yok.” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum