1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Irkçı Özdağ, iftira attığı Suriyeli mülteciye tazminat ödeyecek!
Irkçı Özdağ, iftira attığı Suriyeli mülteciye tazminat ödeyecek!

Irkçı Özdağ, iftira attığı Suriyeli mülteciye tazminat ödeyecek!

Ümit Özdağ, Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesince verilen kararla Suriyeli mülteci Manar Alshami’ye iftira attığı gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkûm edildi.

10 Nisan 2023 Pazartesi 17:44A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Neredeyse her gün mülteciler aleyhinde yalan söyleyen ve iftiralarda bulunan ırkçı provokatör Ümit Özdağ, defaatle tekzip edilmesine rağmen karalamalarına devam ediyor.

Irkçı müfterinin mülteci karşıttı karalamalarına rağmen güzel gelişmeler de yaşanıyor.

Daha önce sosyal medyada Suriyeli mülteci Manar Alshami’yi hedef gösteren Ümit Özdağ hakkında mülteci düşmanlığını körüklediği ve mesnetsiz iddialarla kamuoyunu manipüle ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı.

Müfteri Özdağ, Suriyeli mülteci Alshami ile ilgili sosyal medya hesabından “2023 seçimlerinde oy kullanacak, kime oy verecek tahmin ediyorsunuz” yazılı iletiyle Alshami’nin fotoğrafı ve açık kimlik bilgilerini paylaşarak, “El Kaide lideri Türk vatandaşı oldu, seçimin onun elinde” paylaşımını yapmıştı.

Ancak ırkçı müfterinin söz konusu iddiaları hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hem de devletin ilgili kurumlarınca yalanlanmıştı.

Nihayet Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesince bugün verilen kararla ırkçı Özdağ haksız bulundu ve Suriyeli mülteci Manar Alshami’ye tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Bu süreçte davayı takip eden ve ırkçı müfterinin yalanlarını ifşa ederek ceza almasını sağlayan avukatları ve yargı mensuplarını tebrik ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum