1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı cesareti cehaletten besleniyor!
Irkçı cesareti cehaletten besleniyor!

Irkçı cesareti cehaletten besleniyor!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile şarkıcı Mustafa Sandal arasında yaşanan tartışma ırkçıların düşünme biçimini özetliyor!

21 Ağustos 2022 Pazar 12:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Mustafa Sandal, “Sn. Soylu 200 bin Suriyeli’ye vatandaşlık verildi, 120 bini oy kullanacak dedi. Sn. Özdağ ise, 1 milyon 476 bin 368 kişi dedi. Soru1: Hangisi doğru? Soru2: Kendi ülkesinde geleceği için mücadele etmeyenler, evlatlarımızın yarınına mı karar verecek? Pes!!” ifadelerini kullandı.

Sorduğu sorudan yüzlerce kez yalanları ortaya serilen Ümit Özdağ’ı ciddiye aldığı anlaşılan Sandal bir kere baştan Suriyelilere nefret kusmaya hazırlanmış. Soru sorup analitik pozlar vermek işin görünen yüzü sadece!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da bu sebeple olsa gerek Özdağ’ın kimliğine ifşa ederek Mustafa Sandal’a gereken cevabı vermiş:

“Devletin İçişleri Bakanının verdiği rakam ile, yalanı meslek haline getirmiş birisinin yalanını kıyaslayarak bu soruyu sorabiliyorsun ya. Ne diyelim, ‘sanatçı’ olmak yetmiyor.”

Aldığı cevap üzerine telaşa kapılan Mustafa Sandal ise hemen saldırganlaşarak ırkçıların düşünme biçimini özetliyor:

“Sn. Tunç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının bu kadar kolay bir şekilde Suriyelilere verilmesi zorunuza gitmiyor da benim soru sormam mı zorunuza gidiyor? Yoksa size göre bu ülkenin sanatçısının da vatandaşının da size soru sorma hakkı yok mu?”

Az evvel “Suriyelilere vatandaşlık veriliyor mu?” şeklinde soru soran Sandal şimdi ise “Suriyelilere kolayca vatandaşlık verilmesinden” dem vuruyor. Demek ki yargı zaten hazırmış… Soru sormak ise dostlar alışverişte görsün misali… Irkçılığın cehaletten beslendiğinin en güzel örneklerinden birisi!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum