1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İranlı vekil Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Saddam’ın akıbetini hatırlattı!
İranlı vekil Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Saddam’ın akıbetini hatırlattı!

İranlı vekil Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Saddam’ın akıbetini hatırlattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretini hazmedemeyen İran kelimenin tam anlamıyla akıl tutulması yaşıyor. Öyle ki; İranlı milletvekili Ali Asgar Hani, Erdoğan’a Saddam Hüseyin'in sonunu hatırlatacak kadar küstahlaşmış.  

12 Aralık 2020 Cumartesi 02:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan ziyaretinde yaptığı konuşmada bir şiir okumuş ve bu ziyarete karşı zaten hazımsızlık yaşayan İran söz konusu şiiri bahane ederek tepki göstermişti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in resmi Twitter hesabından gösterdiği tepkinin ardından Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs de İran Dışişleri Bakanlığına çağrılarak notaya maruz kalmıştı.

İran’ın bu tutumuna tepki gösteren Ankara da İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend'i Dışişleri Bakanlığına çağırarak misillemede bulunmuştu.

Öte yandan Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretine karşı İran’ın hazımsızlığı sadece bununla da sınırlı kalmadı. İran yanlısı hesapların sosyal medyada kışkırtıcı ve aşağılayıcı paylaşımlar yaptığı görüldü.

İranlı milletvekili Ali Asgar Hani, Saddam Hüseyin'in idam anına ait görüntüleri paylaşarak, Erdoğan'a "İran topraklarına göz diken son şahsın akıbeti buydu" sözüyle seslendi. Hani, daha sonra Twitter tarafından paylaşımının kaldırılmasını da “ifade özgürlüğünün engellenmesi” olarak yorumladı. Sadra Mohaqeq isimli bir İranlı gazetecinin de aynı şekilde Erdoğan'a Saddam Hüseyin'in akıbetini (idam) hatırlattığı görüldü.

 

Besic gençliğine yakınlığıyla bilinen bir kullanıcı ise hızını alamayarak "Buradaki dostlar Kudüs'e giden yolun Ankara ve İstanbul'dan da geçebileceğini hatırlattılar" paylaşımı yaparken Sazendegi gazetesinin de bugünkü baskısı için Erdoğan’ı Don Kişot olarak karikatürize eden "Osmanlı halifesinin kuruntuları" manşetiyle çıkmaya hazırlandığı bildirildi.

 

 

 

Diğer yandan bazı İran gazetelerinin de Nurettin Şirin’in yalanını anımsatarak Erdoğan’a hitaben "15 Temmuz'da sizi kurtarmıştık" paylaşımlarıyla arabeske sarmaları dikkatlerden kaçmadı.

Azerilerden İran’a tepki

Öte yandan İran’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretine gösterdiği hazımsızlığa kayıtsız kalmayan Azeriler, İran yönetimine tepki gösterdi.

Tebriz’de gecenin ilerleyen saatlerinde eş zamanlı olarak balkonlara çıkan Azeriler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretindeki konuşmasını bahane ederek hazımsızlığını sergileyen İran’ı protesto etti.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum