1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İranlı Şarkıcı Suriye’de Türbe Seferberliğinde
İranlı Şarkıcı Suriye’de Türbe Seferberliğinde

İranlı Şarkıcı Suriye’de Türbe Seferberliğinde

İran’da radikal çevrelere yakınlığıyla bilinen Said Haddadiyan adlı şarkıcı ‘türbe savaşçıları’nın moralini yükseltmek için Suriye’de imiş!

05 Şubat 2016 Cuma 11:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Söylediği dini şarkılarla tanınan Said Haddadiyan ve oğlunun Suriye’de ellerinde telsizle cephe hattında ya da siperde silahlı ve üniformalı kıyafetleriyle çektirdikleri resimler Arap basınında gündem olmuştu. İran haber ajansına konuşan Haddadiyan oğlunun fotoğrafları kardeşine ve İran’daki dostlarına gönderdiğini söylerken, oradan Arap basınına nasıl yansıdığını bilmediğini belirtti.

Suriye’de bulunmasını orada savaşanlara destek vermek olarak açıklayan Haddadiyan, Hz. Zeyneb’in türbesinin koruyucularının kahramanlığını herkese anlatmak istediğini açıkladı ve aslında herkesin gelip burada yaşananları kendi gözleriyle görmesini arzuladığını da ekledi.

czzvzz3waaee8n2.jpgHaddadiyan’a göre son aylarda pek çok molla da Suriye’de can verdi. İran medyasının bu konuyu neden gündemleştirmediğini anlamadığını da söyleyen Haddadiyan sayı vermedi. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde İran medyasında Huccetul İslam Mustafa Halili’nin Suriye’de öldürüldüğü bilgisi yer almıştı. Fakat diğer İranlı kayıplarla birlikte ve her zamanki gibi sıradan bir haber gibi verilen bu ölümün nerede ve nasıl gerçekleştiğine dair bilgi verilmemişti.  

Suriye’de işlerin iyi gittiğini söyleyen Haddadiyan Şii nüfusun abluka altında olduğu bölgeler bulunduğunu ve bunlar için savaşmanın ilahi bir görev olduğunu da belirtti.

Bilindiği üzere İran tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan Rusya’nın son dönemde Suriye’deki çatışmalara yoğun katılımı sahada dengeleri değiştirmişti. Ayetullah Ali Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti 1 Şubat’ta yaptığı 4 günlük Moskova ziyaretinde Putin’in Suriye danışmanı Aleksander Lavrentiv ile görüşmüştü.

Al Monitor’dan kısaltarak çev. Hasan Soylu  

HABERE YORUM KAT