1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İranlı Milletvekilinden Erdoğan'a hakaret, Türkiye’ye düşmanlık!
İranlı Milletvekilinden Erdoğan'a hakaret, Türkiye’ye düşmanlık!

İranlı Milletvekilinden Erdoğan'a hakaret, Türkiye’ye düşmanlık!

İran Milletvekili Mahmud Ahmedi Bigeş mecliste yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağza alınmayacak hakaret ve ithamlarda bulundu. İran siyasileri de söylemlerinde ABD ve AB'nin Türkiye'ye yaptırımını haklı bulduklarını ifade ettiler.

13 Aralık 2020 Pazar 20:19A+A-

Tarık Asaf / HAKSÖZ HABER

Milletvekili Bigeş, İranlı nükleer çalışmalar yürüten ekibe yapılan suikastların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetlerinin sonucu olduğunu iddia ederek, “Bilim insanlarımızın öldürülmesinde Erdoğan’ın rolü Netanyahu’dan az değildir.” dedi.

Bigeş, hezeyanlarında daha da ileri giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran’ı bölmek istediğini söyledi. Çelişkilerle dolu konuşmasında, Erdoğan’ı, Batı’nın bölgedeki taşeronu olarak itham eden Bigeş aynı zamanda ABD ve AB’nin, Türkiye’ye yaptırım uygulama kararlarının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Karabağ savaşında fiili olarak Ermenistan’ın yanında yer almalıydık diyen Bigeş konuşmasında, “Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının da kendilerine ait olduğunu savunarak gelecekte bunun gereği yapılmalıdır” dedi.

Azerbaycan’ın, uzun süre Ermenistan işgali altında olan Karabağ topraklarını özgürleştirmesinin ardından, İran medya ve siyasetinde Türkiye karşıtı söylem arttırılmaya başlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu şiiri bahane ederek açıktan saldırıya geçilmiş, basın yoluyla Erdoğan ve Türkiye karşıtı söylemler ile karalama kampanyaları yürütülmeye başlanmıştı.  

İranlı siyasetçilerin yaşadığı akıl tutulması veya acem kurnazlığı olarak yorumlanabilecek bir diğer tutumda Türkiye ve Brezilya’nın İran’a bir zamanlar verdikleri destekleri çarpıtmak oldu.

Türkiye ve Brezilya tüm dünyayı karşısına almış, İran ile nükleer anlaşma imzalamışlardı. Fakat gelinen noktada, İran’ı yaptırımlardan kurtaran Türkiye’ye uygulanacak ABD ve AB ambargolarını desteklediklerini ifade edebilecek kadar alçalabilen bir İran siyaseti ile karşı karşıyayız.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum