1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İranlı Esirler: Suriye'ye Gelmeyin, Muhalifler Çok Güçlü
İranlı Esirler: Suriye'ye Gelmeyin, Muhalifler Çok Güçlü

İranlı Esirler: Suriye'ye Gelmeyin, Muhalifler Çok Güçlü

Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan Feylaku'ş Şam, İran tarafından Suriye'de rejimi yanında savaşması için gönderilen 2 İranlıyı esir aldı.

03 Şubat 2016 Çarşamba 14:51A+A-

Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan güçlü muhalif gruplarından Feylaku’ş Şam, Halep cephelerinden birinde yakaladığı 2 İranlı esir hakkında bir video yayınladı.

Feylaku’ş Şam grubu tarafından yayınlanan videoda; İran hükümeti tarafından Suriye rejimi yanında savaşması için gönderilen 2 İranlı esir birçok itirafta bulundu. Ambulans şoförü olduklarını iddia eden İranlı esirler, Suriye’ye Seyyide Zeynep Türbesi’ni korumak için geldiklerini belirtti. Halep cephelerinde ne işi oldukları yönünde gelen soruya ise İranlı esirler, “Bu cephelerde IŞİD ile savaşıldığı bilgisi bizlere aktarıldı” şeklinde cevap verdi.

Halep cephelerinde kimlerin savaştığı yönünde bilgiler aktaran esirler; İran, Afganistan ve Lübnan milliyetinden birçok milisin Halep cephelerinde savaştığını, Rus uçakları tarafından verilen destekle ilerlemeye çalıştıklarını aktardı.

Feylaku’ş Şam tarafından esir alınan İranlılar, İran hükümetine seslenerek esir takası işlemlerini hızlandırmaları yönünde taleplerini ilettiler. İranlıları Suriye gelmemeleri noktasında uyaran esirler, “Muhalifler çok güçlü, topraklarını ve dinlerini korumak için savaşıyorlar. Onlar Müslüman kimseler.” ifadelerini kullandı. 




Kaynak: Islahhaber.net

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT