1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. İran’ın kuklası Şii lider "İşgalci Türkiye'ye karşı savaşmaya hazır"mış!
İran’ın kuklası Şii lider "İşgalci Türkiye'ye karşı savaşmaya hazır"mış!

İran’ın kuklası Şii lider "İşgalci Türkiye'ye karşı savaşmaya hazır"mış!

İran’ın, Türkiye’nin Irak’ta PKK ile mücadelesi karşısındaki hazımsızlığı sürerken İran’ın uşaklarından Esayibi el Hak lideri Qays Gazali, "Türkiye'ye karşı savaşmaya hazırım!" dedi.

07 Mart 2021 Pazar 11:37A+A-

PKK’nın stratejik mevzilerinden olan Gara Dağı’nın düşmesi sonucunda örgüt bir hayli darbe aldı. Bu durum Irak’ta kısmen, Suriye’de ise doğrudan PKK’yı besleyen İran ve Ortadoğu’daki tetikçilerini çılgına çevirdi. PKK zora düştükçe bölgeden yeni bir yapılanma Türkiye’nin karşısına çıkacağını açıklamaya başlıyor. Son olarak İran’a yakınlığıyla bilinen Esayibi el Hak lideri Qays Gazali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şengal’i işgal etme planı” yaptığını ileri sürerek aklınca meydan okudu.

Türkiye ve Erdoğan için “İşgalci” dedi

Bir televizyon programında konuşan Qays Gazali, “Türkiye, Şengal, Telafer, Musul Ovası ve Kerkük’ün büyük bir kısmını işgal etme planları yapıyor. Erdoğan, daha önce Osmanlı’nın işgal ettiği bölgelerde kendini dayatmaya çalışıyor” dedi.

Türkiye’ye karşı silah kullanmaya hazırmış!

Gazali, “Erdoğan’ın önümüzdeki yaz Şengal’i işgal etme planından haberdar olduklarını” belirterek, “Türkiye işgaline karşı silah kullanmaya hazırım” diye konuştu.

Yeni Akit'in naklettiğine göre, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’ye de seslenen Gazali, Türkiye’nin “saldırılarına” karşılık vermek için ABD dahil her ülkeden hava savunma sistemini alarak ülkenin savunmasını güçlendirmesi istedi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum