1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’ın en büyük savaş tankeri(!)
İran’ın en büyük savaş tankeri(!)

İran’ın en büyük savaş tankeri(!)

İran donanmasına dahil olan 'Mekran' isimli gemi hakkında muhtelif söylentiler dile getirildi. Konuyu araştırdığımızda ise İran'ın eski bir tanker gemisini boyayarak yeni bir savaş gemisi olarak sunduğunu tespit ettik.

14 Ocak 2021 Perşembe 14:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Yalan, bir devletin resmi politikası haline gelince söylediği her şeyde başka bir anlam aramaya başlıyorsunuz. Doğru bildiniz evet, İran’dan bahsediyoruz! En büyük askeri başarısı(!) Suriye ve Irak’ta masum çocukları katletmek olan İran, tarihinin en büyük savaş gemisinin envanterine katıldığını duyurdu.

irna.jpg

Resmi haber ajansı olan IRNA’nın haberinde geçen “Mekran savaş gemisi, Ordu Donanmasına teslim edildi” başlığı ilgimizi çekti. 'Mekran savaş gemisi' hakkında yaptığımız araştırmalar aslında bir lojistik gemisi ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğini ortaya çıkartıyor. Açıkçası IRNA’nın haberinde “çeşitli güncel bilgi toplama sistemleri ile donatılmış olan bu gemi, görevi bir bilgi gemisi rolünde gerçekleştirebilir ve her türlü bilgiyi toplayabilir, işleyebilir ve analiz edebilir ve kilometrelerce uzaktaki kıyıdaki komuta ve kontrol merkezlerine aktarabilir.” paragrafını okurken de kuşkulanmıştık. Kıyıdaki komuta ve kontrol merkezlerine bilgi aktarmak için tarihinizin en büyük savaş gemisine ihtiyaç duymazsınız!

IRNA’nın “tarihimizin en büyük savaş gemisi” olarak duyurduğu Mekran’ın geçmişi hakkında biraz daha araştırma yaptığımızda ise eski bir petrol tankeri ile karşı karşıya olduğumuzu öğrenmiş olduk.1 Belki IRNA’nın haberi yoktur ama kargo gemisinden bozma bir gemiyi farklı renklere boyamanız ve “savaş gemisi” demeniz onu gerçek bir savaş gemisi yapmaz! Bu haberi Türkiye’de IRNA dışında “savaş gemisi” şeklinde Artı Gerçek isimli sol tandanslı sitenin verdiği görülüyor. AA’da verdiği haberde ise tek cümle ile geçtiği Mekran’dan “helikopter gemisi2 olarak söz ediyor.

İran’ın tankerden dönüştürerek yaptığı ‘savaş gemilerinin’ ilki de Mekran değilmiş. Daha önce de Shahid Roudaki isimli kargo gemisini aynı müthiş tekniklerle(!) bir savaş gemisine dönüştürmüş.3 Her konuda olduğu gibi askeri mevzularda da halkına ve dünyaya yalan söyleyen İran rejimi problemlerini makyajlayarak işin içinden çıkabileceğini düşünüyor. Ancak artık şapka düşmüş kel görünmüştür. İran adına üzülecek çok fazla bir şey yok. Malum akıbetini yavaş yavaş hazırlıyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum