1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’ın bitmeyen karın ağrıları
İran’ın bitmeyen karın ağrıları

İran’ın bitmeyen karın ağrıları

İran’da gün geçmiyor ki medya ve siyasette Türkiye ile ilgili olumsuz haber çıkmasın. Türkiye ile ilgili karın ağrıları çok olan İran’ın pompaladığı son yalan da Aras nehri üzerine oldu.

10 Mayıs 2022 Salı 12:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazeteci-yazar Adem Yılmaz’ın deyimiyle İran siyaset sahnesinde Türkiye'nin gündem olmadığı hafta yoktur desek abartmış sayılmayız. Bugün de İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan meclis özel oturumunda Türkiye'yi Aras nehri üzerinde inşa ettiği baraj sebebiyle sert bir şekilde eleştirdi.

İran’ın sulara dair beceriksiz politikasını Türkiye’ye sataşarak örtmeye çalışan Emir Abdullahiyan, "Türkiye'nin sınır sularında baraj inşa etme eyleminin bizim için kabul edilemez olduğunu yüksek sesle ilan ediyor ve buna karşı çıkıyoruz. Irak hükümetiyle de sürekli temas halindeyiz; çünkü hem biz hem de Irak bu konudan muzdaripiz." dedi.

İran aslında yıllardır aynı lafı geveliyor. Gazeteci Oğuz Akkar’ın da Adem Yılmaz’ın Twitter paylaşımının altına yazdığı gibi, “Hangi baraj? Hangi adım size etki etti?” diye sorulduğunda ise cevap yok. Urmiye gölü, İsfahan nehri, yer altı su kaynakları… Bunları Türkiye mi kuruttu? Beceriksizliklerine buldukları tek kılıf Türkiye barajları. Bıkmadılar aynı yalandan!

HABERE YORUM KAT