1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'dan UAEA'ya Denetleme İzni
İran'dan UAEA'ya Denetleme İzni

İran'dan UAEA'ya Denetleme İzni

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, "İran, UAEA'ya Geçin madenleri ve Erak’taki ağır su reaktörlerini denetleme izni verdi” dedi.

11 Kasım 2013 Pazartesi 12:57A+A-

İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) arasında ortak bildiri imzalandı. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, "İran, UAEA'ya Geçin madenleri ve Erak’taki ağır su reaktörlerini denetleme izni verdi" dedi.

Salihi, daveti üzerine Tahran’a gelen UAEA Başkanı Yukio Amano ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, İran ile UAEA arasında ortak bildiri imzalandığını duyurdu.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, Salihi, bildiri gereğince İran'ın UAEA'ya Geçin madenleri ve Erak’taki ağır su reaktörlerini denetleme izni verdiğini söyledi. Salihi, görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında, "Bugünkü ortak bildiri, çözüme kavuşmamış konular hakkında iki tarafın atacağı adımları belirliyor" dedi.

Bildirinin imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Salihi, "Ajans ile başından beri şeffaf bir işbirliği içerisinde olduk ancak maalesef bazı konular henüz çözüme kavuşturulamamıştı. Sonunda bu bildirinin imzalanmasından son derece memnunuz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT