1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'dan Gazze’ye İki Yardım Gemisi
İrandan Gazze’ye İki Yardım Gemisi

İran'dan Gazze’ye İki Yardım Gemisi

Gazze filosuna yönelik kanlı İsrail saldırısının ardından bu sefer İran, Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan iki gemi gönderdi.

14 Haziran 2010 Pazartesi 14:34A+A-

İran devlet radyosunun haberine göre, yiyecek, oyuncak ve inşaat malzemesi taşıyan gemi dün yola çıktı. İlk İran gemisinin hafta sonunda Gazze açıklarına varması bekleniyor.

Gemilerde İran Devrim Muhafızları'nın da bulunduğu iddia ediliyor. Eğer İsrail gemiye müdahale ederse resmi gemi olduğu için İran Devleti'ne savaş açmış olacak.

Filistin Halkının Müdafaası İçin Toplum isimli İranlı sivil toplum kuruluşu yetkilileri, "Gazze'ye abluka kalkana kadar İran gemi yardımına devam edecek." diye konuştu.

İranlı üst düzey yetkililer, İran İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamaney'in emir vermesi halinde Devrim Muhafızları'nın gemilerde yer almaya ve gemilere eşlik etmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

100 Bin İranlı Gemiye Binmek İçin Başvurdu

İran Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, yaklaşık 100 bin İranlının Gazze'ye gidecek gemilerde yer almak için başvurduğu ifade edildi.

İran kaynaklarına göre gemi iki İran limanına uğradıktan sonra Umman ve Yemen'i takip ederek Süveyş Kanalı'ndan geçecek.

İsrail'in Gazze'ye yardım filosuna 31 Mayıs'ta düzenlediği saldırıda Mavi Marmara gemisinde bulunan 9 Türkiyeli kardeşimiz şehit olmuş, kanlı baskın başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyada büyük tepki ve öfkeye neden olmuştu.

Bir Yardım Filosu da Malezya'dan

Malezya'da faaliyet gösteren Perdana Küresel Barış Organizasyonu'nun önderliğini yapan Eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed de İsrail'in Gazze halkına uygulamış olduğu ambargoyu kaldırmak için, Gazze'ye yeni yardım gemileri yollamayı planladıklarını duyurdu. Malezya halkının Gazze'ye yardım gönderme isteklerinin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Muhammed, "Daha önceki gemilerde 7 Malezya vatandaşımız bulunuyordu. Onlar sağ salim Malezya'ya geldiler. 9 Türkiye vatandaşı İsrail tarafından öldürüldü. Belki ambargoyu kaldırmada başarılı olunamadı. Ama, tüm insanlık, İsrail'in sadece düşmanlarına değil, yardım gönüllülerine bile saldırabileceğini gördü." dedi. Yardım gemilerinin gelecek ay içinde yollanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

18 Yorum