İçişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, yaptığı açıklamada, AB dönem başkanlığının İran seçimlerine ilişkin açıklamasını "alelacele yapılmış, siyasi kinin ürünü ve kabul edilemez" olarak değerlendirdi.
Seçim sonuçları tam olarak belli olmadan bu tür açıklamalar yapmanın yanlış olduğunu ifade eden Hüseyni, "AB yetkilileri bu açıklamayı yapmak yerine, İran halkının Batı'ya verdiği mesajı almalı" ifadesini kullandı.
Seçimlerin adil ve özgür olmadığı iddialarını reddeden ve açıklamayı "kınayan" Hüseyni, meclis seçimlerinin "anayasa ve kanunlar çerçevesinde, huzurlu bir ortamda ve çok sayıda yabancı gazetecinin de gözü önünde yapıldığını" kaydetti.
Sözcü Hüseyni, seçimlerde, 290 milletvekilliği için çeşitli gruplardan 4 bin 750 kişinin yarıştığını belirterek, "Bu da seçimlerin tam bir demokrasi ortamında yapıldığının göstergesidir" dedi.
AB ülkelerinden İran halkının iradesine saygılı olmalarını ve düşmanca tutumları kenara bırakmalarını isteyen Hüseyni, "AB'nin İran'ın içişlerine karışma girişimlerinin halkın hafızasından silinmeyeceğini" de belirtti.
AB dönem başkanlığından dün yapılan açıklamada, muhafazakarların kazandığı seçimlerin "adil ve serbest" olmadığı ifade edilmiş, "AB, adayların üçte birinin seçime girmesinin engellenmesini derin bir üzüntü ve hayal kırıklığıyla karşılamıştır" denilmişti.