1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'daki Sünni Mahkumlardan Mektup
İran'daki Sünni Mahkumlardan Mektup

İran'daki Sünni Mahkumlardan Mektup

İran hapishanelerinde tutuklu bulunan Sünni mahkumlar Avrupa'daki Müslümanları, İran'daki Sünnilerin öldürülmesini önlemek için harekete geçmeye çağırdı. Avrupa'daki İran büyükelçilikleri önünde eylem çağrısı yaptılar.

18 Aralık 2013 Çarşamba 11:59A+A-

İran'daki hapishanelerde binlerce Sünni mahkum bulunuyor. ABD yanlısı Şii hükümetin idaresindeki hapishanelerde yaşayan mahkumlar işkence görüyor.

Mahkumlar Avrupa'daki Müslümanlara hitaben bir mektup yayınladılar. Mektupta Avrupalı Müslümanlar ülkelerindeki İran büyükelçilikleri önünde eylem yapmaya çağırılıyor. Bazı sitelerde yayınlanan mektup şöyle:

"Bizler, Sünni karşıtı, Sünnilere karşı acımasız olan hükümetin yönetimindeki İran topraklarında yaşayan Ehli Sünnete mensup mahkumlarız. Eziyet gördük, işkence edildik. Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.

İran'daki despot rejim, terör, işkence, hapse atmak ve topraklarından çıkarmak yoluyla Sünnilere yönelik baskıyı sürdürüyor. İmha, Şah İsmail Safevi döneminden beri sürüyor.

Medyamızın (İran'daki Sünni medya) zayıflığından ötürü, rejim Sünni dünyasındaki farkındasızlığı kendi avantajına kullanıyor, haset hançerleri ve ihanetleri Sünni halkı arkadan vurana kadar.

Sünni karşıtı İran rejimi, Sünni alimler ve düşünürlerin ezilmesi ve soykırıma uğratılması için her metodu denedi. Örneğin Şeyh Ziya, Şeyh Muhammed Rabi, Şeyh Nasır Subhani, Şeyh Nimetullah Tevhidi'ye suikastler düzenlediler. Bunlar rejimin zalimliğine sadece birkaç örnek.

Daha bir çoğu kaçırıldı ve İran hükümetinin Sünni halka yönelik ekonomik, kültürel, akademik baskısı sonucu mahfedildi.

Bizim gibi, halka İran hükümetinin suikastlerini ve hilelerini anlatanlar da hapse atılıyor. İran'ın zalim yöneticileri, sahte gülüşleri, aldatışları ve birlik sloganlarıyla, Sünni halka karşı ihanetleri ve suçlarını saklamaya çalıştılar.

İslam ülkelerine kardeşlik sloganlarıyla seyahat ettiklerinde, Sünnilere yönelik sıkı baskılarını gizleyerek, yıkımı sürdürmek üzere daha fazla seçenekler üretiyorlar.

İranlı yöneticiler Müslüman ülkelere gittiklerinde iyi davranıyorlar, döndüklerinde ise Sünnilere karşı kötü davranış ve suçlarını sürdürüyorlar.

Başka ülkelerdeki insanlar bu insanların aldatıcı görüntülerine kanıyorlardı. İslami bir hükümet olduklarını sanıyorlardı ancak Suriye devrimi başladığında ne kadar kana susamış olduklarını gördüler.

 Şimdi Allah'a şükürler olsun, Sünni alimler ve dindar gençlik Sünni halka hükümetin gerçeğini gösterdiler.

Bu nedenle ölüm, işkence ve hapisle karşı karşıyalar.

Hükümet, Peygamber - sallallahu aleyhi vesellem - eşleri ve ashabına yönelik hakaretleri protesto eden Sünni Müslümanlara yönelik gözaltılar ve ölüm cezaları ile (Sünni) Müslümanları bastırmaya çalışıyor. Sünni dinadamları ve entelektüelleri bastırarak, televizyon ve diğer medyada Peygamberin eşi ve ashabını kolayca hainler ve münafıklar olarak gösterebilecekler. 

Kardeşlerim, inananların annelerini ve Peygamberin -sallallahu aleyhi vesellem- ashabını savunduğumuz için baskıcı hükümet tarafından İran'da hapse atıldık.

Suikastler ve idamlar yoluyla, son birkaç yıllık zaman zarfında yüzlerce vaizimiz şehit edildi.

Avrupa'daki Müslüman kardeşlerimizden isteğimiz İran'daki kardeşlerinize yardım konusunda acele etmeniz.

Lütfen çağrımıza cevap verin ve İran'da zulüm gören kardeşlerinizin sesini dünyaya duyurun. İran'da Sünnilerin idamlarını ve baskı görmesini engellemek için ülkelerinizdeki İran elçilikleri önünde toplanın.

Harekete geçmek sizin dini görevinizdir. "Eğer onlar din hususunda sizden yardım isterlerse, sizinle aralarında sözleşme bulunan bir kavim aleyhine olmaksızın (o müslümanlara) yardım etmek üzerinize borçtur." Enfal - 72

Esselamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Beraketuh

İran'daki Sünni mahkumlar..."

12/12/2013

seyh_halid_mensur.jpg

Tahran'da bir hapishanede bulunan sünni alim olan Şeyh Halid Mansur idamını bekliyor.

İncanews

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum