1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'da "savaş kahramanı"nın oğlu yoksulluk nedeniyle kendini yakarak intihar etti
İran'da "savaş kahramanı"nın oğlu yoksulluk nedeniyle kendini yakarak intihar etti

İran'da "savaş kahramanı"nın oğlu yoksulluk nedeniyle kendini yakarak intihar etti

İran'ın Yasuj şehrinde "savaş kahramanı" Gülmuhammed Parazideh'in oğlu Ruhullah Parazideh yoksulluk ve işsizlik nedeniyle kendini yakarak intihar etti.

04 Kasım 2021 Perşembe 22:45A+A-

İran'ın güneyindeki Yasuj şehrinde İran-Irak Savaşı'nın (1980-1988) "ünlü kahramanı ve şehidi" olarak anılan Gülmuhammed Parazideh'in 38 yaşındaki oğlu Ruhullah Parazideh ekonomik gerekçelerle kendini yakarak intihar etti.

İran'da 2018'den bu yana devam eden ekonomik kriz halkın alım gücünü oldukça düşürmüş durumda. Yoksulluk ülke genelinde artarken işsizlik oranlarının da tırmandığı belirtiliyor.

"İş bulamadı"

3 çocuk babası Ruhullah Parazideh'in iş bulamaması üzerine savaş kurbanlarının ailelerine yardım ettiğini belirten devlet kurumu "Şehitler ve Gaziler Vakfı'nın" yerel şubesine başvurarak "ünlü savaş kahramanı ve şehit" Gülmuhammed Parazideh'in oğlu olduğunu ifade edip işe ve yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Fakat bu vakıf da Parazideh'e yardım etmedi. Bunun üzerine Parazideh vakıf yetkililerine ve şehirdeki idari makamlara çok zor bir durumda olduğunu, işsiz ve yardımsız kaldığı takdirde intihar edeceğini dedi.

Yardımsız ve işsiz kalan Ruhullah Parazideh dediğini yaptı. Kendini  "Şehitler ve Gaziler Vakfı'nın" Yasuj şubesi önünde yakarak intihar etti. Bu intihar ve özellikle intihar eden kişinin Gülmuhammed Parazideh'in oğlu olduğunun ortaya çıkması İran genelinde büyük tepkiye neden oldu. 

Tepkiler nedeniyle, İran lideri Ali Hamaney'in danışmanlarından Ayetullah Şerefuddin Melekhüseyni İran ekonomisinin genel sorunlarına değinmeksizin vakfın yerel yetkililerini suçlamakla yetinen bir açıklama yaptı.

8 yıl süren İran-Irak Savaşı'nda yüzbinlerce İran askeri hayatını kaybetmişti.

İran'da son ekonomik kriz nedeniyle halkın üçte ikisine yakının yoksulluk sınırının altında yaşadığı, ülkedeki gelir adaletsizliğinin kriz döneminde daha da bozulduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT