1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’da Kovid-19 Test Kiti Eksikliği
İran’da Kovid-19 Test Kiti Eksikliği

İran’da Kovid-19 Test Kiti Eksikliği

İran’da baş gösteren test kiti sıkıntısından dolayı bazı bölgelerde 60 yaş altı kişilere ve mahkumlara test yapılmayacak.

07 Temmuz 2020 Salı 12:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Kovid-19 salgınının en çok etkilediği ülkeler arasında olan ve devlet yetkililerinin salgına yönelik uygulamalarındaki yanlışlıkların süreci daha da karmaşık bir hale getirdiği İran’ın bazı bölgelerinde 60 yaş altı kişilere ve mahkumlara test yapılmayacak.

İsfahan Tıp Bilimleri Üniversitesinin yaptığı açıklamaya göre, 60 yaş altı vatandaşlara ve cezaevlerindeki mahkumlara Kovid-19 testi yapılmayacak.

Açıklamada, söz konusunu kişilerde hastalık belirtileri görülürse sadece kendilerini karantinaya almaları ve maske takmaları önerildi.

Ardistan Sağlık Müdürü Hasan Zebihi ise bölgelerinde yaklaşık 100 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ve kendilerini evlerinde karantinaya almalarını tavsiye etti.

Zebihi, tavsiyelere uymayan kişilerin yaşayacağı daha büyük sorunlarda kurumlarının herhangi bir yasal sorumluluğunun olmadığı ve hastaların ise tekrar bir tedavi haklarının bulunduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT