1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'da hackli protesto: “Hamaney benzinimiz nerede”
İran'da hackli protesto: “Hamaney benzinimiz nerede”

İran'da hackli protesto: “Hamaney benzinimiz nerede”

İran’ın tüm şehirlerinde yer alan benzin istasyonları ile kimi şehirlerdeki elektronik tabelalar siber korsanlar tarafından hacklendi. Siber saldırı sonrası hacklenen İsfahan’daki tabelalarda, “Hamaney benzinimiz nerede?” yazıldığı görüldü.

26 Ekim 2021 Salı 14:38A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’dan gelen görsellere ve aktarımlara göre İran genelindeki tüm benzin istasyonları büyük bir siber saldırı nedeniyle arızalandı.

Kesin ayrıntılar hala belirsizliğini korurken söz konusu saldırıyı üstlenen de olmadı. Ancak iddiaların birleştiği noktada siber saldırının yerel unsurlar tarafından gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

İran'ın dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'e doğrudan hitap eden ve “Gazın nerede olduğunu” bilmek isteyen siber korsanlar led tabelaları kendi mesajları ile doldurdu. Ayrıca benzin pompalarının üzerindeki ekranlara da Hamaney’in ofis numarası yazıldı.

 

Benzin istasyonları ve tabelaların hacklendiğini aktaran bir video,

 

 

 

Hacklenen sistemler nedeniyle benzin istasyonlarında uzun kuyruklar ve aksama yaşanırken tabelalarda hala Hamaney karşıtı söylemler yer almaya devam ediyor.

İran Petrol Bakanı da konuyla ilgili: “Akaryakıt istasyonlarında hizmet sunumundaki aksama yakında çözülecek” ifadelerini kullandı.

İran Petrol Bakanlığı Sözcüsü ise: “Yakıt kartı sisteminde teknik bir sorun meydana geldi ve buna istinaden akıllı ‘Milli Dağıtım Sistemi’ kontrolden çıktı” dedi.

İran Milli Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketi de yaptığı açıklamada: “İnsanlar benzin istasyonlarına gitmemelidir.” ifadesini kullandı.  

 

 

“Hamaney benzinimiz nerede” yazan tabela,

iran-hack-1-jpeg.jpg

 

“Jameran benzin istasyonunda benzin bedava” yazan tabela,

iran-hack-2.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT