1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'da "Biyo-Terör Saldırısı" Tartışmaları
İran'da "Biyo-Terör Saldırısı" Tartışmaları

İran'da "Biyo-Terör Saldırısı" Tartışmaları

Yönetimin beceriksizliğini bu kez koronavirüs üzerinden ortaya koyduğu İran’da bazı yetkililerin "Biyo-Terör Saldırısı" söylemini dillendirerek sorumluluğu “dış güçler”e yıkmaya çalışması tepki topluyor.

16 Mart 2020 Pazartesi 13:58A+A-

İran Meclisi'ndeki Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Haşmetullah Felahetpişe, geçtiğimiz günlerde, ABD'nin İran ve Çin'de koronavirüsü yayarak biyo-terör saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Anadolu Ajansı’nda Mustafa Melih Ahıskalı ismiyle yer verilen “İran'da yetkililerin yaptığı çelişkili açıklamaların gölgesinde 'koronavirüs belirsizliği'” başlıklı haberin konuyla alakalı kısmı şöyle:

Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Şehruz Berzeger de 9 Mart'ta, Sağlık Bakanı Nemeki ve Meclis Başkanı Ali Laricani'nin de katıldığı Sağlık Komisyonu toplantısında ele alınan konulara ilişkin bilgi verdiği açıklamasında, Sağlık Bakanı'nın konuşmalarından ülkede Çin'in Vuhan kentinde görülen Kovid-19'dan farklı bir virüsün daha bulunduğunu ve bunun ABD'nin İran'da yaydığı biyo-terörizm virüsü olabileceğini öne sürdü.

Sağlık Bakanlığından ise aynı gün içinde bir açıklama yapılarak Berzeger'in söz konusu iddiaları yalanlandı.

İran Meclisi Hemadan Milletvekili Emir Hoceste ise, koronavirüs salgınına yönelik "biyo-terör saldırısı" iddialarını "sorumluluktan kaçmak" olarak değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından 10 Mart'ta yaptığı paylaşımda Hoceste, "Bazı yetkililerin biyo-terörizmi gündeme getirmelerindeki amaç, koronavirüs krizini yönetememeleri nedeniyle sorumluluğu dış düşmanlara havale etmektir." ifadesini kullandı.

Hoceste, kamuoyundaki yaygın kanaatin virüsün dış düşmanların biyolojik saldırısı olmasından çok ülke yöneticilerinin bu konuda gereken tedbiri ve yerinde doğru kararları alamadığı yönünde olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum